Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxusboom kopen

De Taxus wordt veel toegepast als wintergroene haag. Bij ons kunt u deze rechtstreeks kopen uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Taxus Baccata 20/30 cm

€2,89 per stuk

Taxus Baccata 30/40 cm

€3,85 per stuk

Taxus Baccata 40/60 cm

€5,80 per stuk

Taxus Baccata 60/80 cm

€8,75 per stuk

Taxus Baccata 80/100 cm

€10,75 per stuk

Taxus Baccata 100/120 cm

€14,75 per stuk

Taxus Baccata 120/140 cm

€19,95 per stuk

Taxus Baccata 140/160 cm

€32,95 per stuk

Taxus t/m 340 cm hoog

Vanaf €44,95 per stuk

Taxus planten uit eigen kwekerij

De Taxusboom is een heester die ideaal is als u een elegante, dichte haag wilt creëren die het hele jaar door groen van kleur is. De Taxus haag is makkelijk te onderhouden en groeit goed op verschillende grondsoorten. U kunt de Taxusboom bovendien zowel in het felle zonlicht als op een schaduwrijk plekje planten. De Taxus Baccata is wintervast en staat bekend om zijn stevige bladeren. De Taxusboom wordt om deze eigenschappen vaak gekozen als alternatief voor de Buxus. De Taxusboom is voorzien van groene, glanzende bladeren die naalden van zo’n 1.5 m lang hebben. De heester heeft een sierlijke uitstraling en is goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Zelfs tijdens vorstperiodes en extreme kou zal de heester zijn naalden en groene kleur niet verliezen. U bent met de Taxusboom dus verzekerd van een sterke en chique haag. U zult bovendien genieten van privacy en een mooi uitzicht.

Al onze heesters worden rechtstreeks uit onze eigen Taxusboom kwekerij geleverd. Wij garanderen planten van een hoogwaardige kwaliteit, tegen een scherpe prijs! Doordat we ruim 20 jaar ervaring hebben worden wij ook wel dé expert in het kweken van heesters en haagplanten genoemd. U koopt bij ons altijd een gezonde en sterke Taxusboom met een flinke kluit. Alle planten worden verzonden in een hier speciaal voor ontworpen verpakking. Zo weten we zeker dat de plant in goede staat arrivee

98% van de klanten beveelt onze Taxussen aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“Wij hebben een tijd geleden bij deze Taxus kwekerij planten aangeschaft. Inmiddels staat er een prachtige Taxushaag, die voldoet aan al onze verwachtingen. Mooie prijs-kwaliteitverhouding.”

B. van Rooijen

“De Taxus planten werden snel geleverd en zijn ondanks het koude weer in de winter goed aangeslagen. Er staat al een mooi haagje aan weerskanten.”

L. Kemps

“Dankzij de Taxus Kweker hebben wij een prachtige Taxus wolk in onze voortuin. Zij hebben ons goed geadviseerd in hoe we dit konden creëren met Taxus planten en -bollen. Hier zijn wij heel blij mee. Aanrader!”

W. Loosdrecht

Onderhouden en snoeien van de Taxusboom

De Taxusboom groeit ongeveer 20 tot 25 cm per jaar. Een oudere Taxusboom zal over het algemeen iets minder snel groeien. De heester kan een uiteindelijke hoogte van zo’n 4 meter bereiken. Wij raden u aan om de Taxusboom eenmaal per jaar te snoeien. Dit kunt u het beste aan het einde van de zomermaanden doen. U kunt de Taxusboom in uw favoriete vorm snoeien. Doordat de Taxusboom vertakt, zult u bij de heester niet snel te veel afsnoeien. U kunt met de Taxusboom zowel een bepaalde vorm als een strakke haag creëren. Voorkom tijdens het snoeien dat u de bladeren raakt. De bladeren kunnen hierdoor uitdrogen en bruine randjes gaan vertonen. Onderhoud de Taxusboom bij voorkeur met een scherpe snoeischaar.

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.

Aanplanten van de taxusboom

De Taxusboom kan op het door u gewenste moment aangeplant worden. Hoewel de haag goed bestand is tegen vorst en kou, raden we u wel aan om het aanplanten uit te stellen als het overdag vriest. U kunt de jutezak om de kluit laten zitten als u de Taxusboom gaat aanplanten. De jute zal zich namelijk vanzelf afbreken. Het is belangrijk dat de bodem voldoende water doorlaat. Zo voorkomt u dat de wortels kunnen gaan rotten. Zorg er voor dat u de Taxusboom minimaal een uur in het water legt voordat u hem gaat aanplanten.
Het is belangrijk om de Taxusboom niet te diep te planten en om de bodem direct van aanplantgrond te voorzien. Zo kunnen de wortels zich optimaal ontwikkelen. U kunt de Taxusboom direct bewateren na het aanplanten. Met de juiste verzorging zal de Taxusboom zich ontwikkelen tot een sterke en prachtige heester.

Het aanplanten van de taxusboom

De Taxusboom kan het hele jaar door aangeplant worden, als het maar niet vriest. Als u een haag wilt maken met de Taxusboom, kunt u onze tabel raadplegen. Hierin adviseren wij u hoeveel planten u het beste per meter kunt planten. In ons stappenplan leest u vervolgens precies hoe het aanplanten te werk gaat.

  1. Allereerst spant u een touw op de plek waar u de Taxusboom wilt aanplanten. Op deze manier voorkomt u dat de heester krom groeit en zorgt u voor een nette, strakke en rechte haag. Vervolgens graaft u een geul op de plek waar u de Taxusboom wilt planten. Gebruik hiervoor een spade. De geul behoort iets dieper te zijn dan de kluit van de Taxusboom. Qua breedte houdt u de breedte van de kluit aan. Eventueel kunt u een plant in de geul plaatsen om de afmetingen te controleren.

  2. Geef uw Taxusboom een goede start door in de geul driekwart van de bodemverbeteraar te verdelen. De Taxusboom zal hierdoor snel en goed groeien. Met een spade vermengt u de bodemverbeteraar met de grond. Dankzij de spade kunt u diep in de grond komen en de aarde goed vermengen. De overgebleven bodemverbeteraar kunt u vermengen met de uitgegraven grond. In deze grond zullen de nieuwe wortels van de Taxusboom gaan groeien. Verdeel hierna alle planten in de geul en controleer de afstand. Dit is belangrijk om een dichte haag te creëren. De kluit van de Taxusboom is voorzien van jute. Laat de jute gerust zitten. De jute zorgt er voor dat de wortels bij elkaar blijven zitten en zal vanzelf verteren in de grond.

  3. Plaats allereerst de planten in de grond. U plant de Taxusboom bij voorkeur niet heel diep. Hierdoor kan er te veel vocht bij de wortels komen. De Taxusboom staat goed als het netje om de kluit net wel of net niet zichtbaar is. Eventueel kunt u de Taxusboom direct onder handen nemen met een scherpe snoeischaar. Na het aanplanten is het belangrijk om de Taxusboom extra water te geven. Tijdens warme periodes kunt u de Taxusboom het beste af en toe een grote hoeveelheid water geven en niet elke dag kleine beetjes. De beste manier om de plant te bewateren is met een sproeier of waterslang. De Taxusboom is geen fan van wortels die gedurende lange tijd vochtig of nat blijven.

Hoogte Advies
30 - 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 - 60 cm kluit / pot 4 planten per meter
60 - 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 - 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 - 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 - 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 - 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 - 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
180 - 200 cm kluit / pot 2,5 plant per meter

Koop de taxusboom online

De Taxusboom is een geliefde haagplant. De Taxusboom komt namelijk op verschillende plekken goed tot zijn recht en groeit relatief snel. De Taxusboom is bovendien sterk en bestand tegen diverse weersomstandigheden. Zo zal de Taxusboom zelfs tijdens extreem koude periodes zijn naalden niet kwijt raken. U creëert hierdoor altijd privacy en beschutting.

Onze kwekerij is expert in het kweken van verschillende haagplanten. De Taxusboom leveren wij direct uit onze eigen kwekerij. U profiteert bij ons van onze ervaring en deskundigheid. Zo koopt u bij ons altijd een gezonde en mooie Taxusboom met een sterke kluit. Alle planten worden bovendien geleverd tegen een scherpe prijs. U kunt de Taxusboom direct online bestellen via onze website. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon, chat of e-mail. Mocht u een bestelling plaatsen, dan versturen we deze in een plantvriendelijke verpakking. Zo komt de Taxusboom in de beste conditie bij u thuis aan. Uiteraard kunt u ook langskomen op onze kwekerij om de Taxusboom af te halen!

Veelgestelde vragen

Taxus planten in pot kunt u in principe het hele jaar door aanplanten, behalve bij heel warm weer. Taxussen met kluit kunt u het beste in de periode tussen eind september en begin april aanplanten. Houd wel de weersomstandigheden in de gaten, want de Taxus aanplanten bij vorst – evenals de vorstperiode na het planten – is niet bevorderlijk voor de plant.

De hoeveelheid Taxus planten per strekkende meter is afhankelijk van de hoogte van de Taxussen die u aanschaft. Om een mooie, volle Taxushaag te krijgen, adviseren wij onderstaande aan te houden:

  • 30-40 cm: 6 planten per meter
  • 40-60 cm: 4 planten per meter
  • 60-80 cm: 4 planten per meter
  • 80-100 cm: 4 planten per meter
  • 100-120 cm: 3 planten per meter

De beste periode om de Taxus Baccata te snoeien is in mei en in september. Om een mooie, volle Taxushaag te krijgen is het advies dan ook om deze tweemaal per jaar te snoeien. Tip: begin onderaan met snoeien en ga van breed naar smal, zo krijgt de gehele Taxushaag voldoende zonlicht.

Kennisbank Taxus

Taxus wolk

Taxus wolk

De Taxus is alom bekend als haag en om solitair aan te planten. Maar wist u dat er ook prachtige Taxus wolken mee

Lees verder »