Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus media Hillii

De Taxus media Hillii is een mannelijke plant die langzaam en compact groeit. Dit Taxus soort krijgt als enige geen besjes en kan goed gecombineerd worden met Taxus media Hicksii.

Taxus media Hillii haag kopen

In vergelijking met de ‘gewone’ Taxus Baccata groeit de Taxus media Hillii met 10 tot 15 cm per jaar relatief langzaam. Daarnaast is de groeivorm opvallend opgaand en zeer compact, wat deze Taxus ideaal maakt om te gebruiken als strakke, smalle haag die tevens metershoog kan worden. Wat de Taxus Hillii uniek maakt is dat het een mannelijke plant is, wat inhoudt dat deze geen besjes krijgt. Dit in tegenstelling tot de Taxus media Hicksii en Baccata. Om de Hicksii te kunnen bestuiven is het wel raadzaam om op de 10 plant 1 mannelijke Hillii te plaatsen, zodat de vrouwelijke planten (Hicksii) rode besjes krijgen, indien gewenst. Omdat de Taxus zo goed te gebruiken is als dichte haag die tot wel 4 meter hoog kan worden maar tegelijkertijd ook mooi smal te houden is, waardoor het weinig ruimte in beslag neemt in uw tuin. Let daarentegen wel op dat deze variant van de Taxus haag bij een hoogte vanaf 2 meter wat kan gaan ‘uitwaaien’, wat er niet altijd even fraai uitziet. De Hillii is dan ook op zijn mooiste tot een hoogte van net onder de 2 meter. Ook als buxusvervanger is deze schitterende toe te passen voor een groenblijvend, compact haagje. De Taxus Hillii is met zijn prachtige, donkergroene naalden en winterharde karakter een lust voor het oog en maakt iedere tuinstijl helemaal af. 

Wetenschappelijke naam Taxus media 'Hillii'
Maximale hoogte 350 cm
Maximale breedte 250 cm
Groeisnelheid 10 cm - 15 cm per jaar
Dichtheid Volledig zichtdicht
Winterhard Zeer winterhard tot -35 °C
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
Onderhoud Zeer onderhoudsvriendelijk
Snoeien 1 keer per jaar
Taxus Hillii

Aanplanten van de Taxus Hillii

Taxus Hillii kan zowel in de zon, halfschaduw als schaduw staan. Belangrijker is dat de grond goed waterdoorlatend is, de haagplant kan namelijk niet goed tegen natte voeten. Let bij het aanplanten dus goed op dat de bodem luchtig en waterdoorlatend is, maak bij voorkeur gebruik van aanplantgrond. De kluiten dienen tevens niet te diep in de grond te staan. Zorg ervoor dat de geul maar een paar centimeter dieper is dan de hoogte van de kluit. 

Taxus media Hillii verzorgen

De Taxus media Hillii is een relatief eenvoudige haagplant. Een snoeibeurt verdraagt de struik zeer goed. Wij raden aan om de haag in ieder geval een keer per jaar te snoeien (in september), maar bij voorkeur twee keer (mei en september). Let daarnaast goed op dat de bodem niet uitdroogt, door water bij te geven in droge periodes. Want naast het feit dat de Taxus media Hillii niet goed tegen een te natte grond kan, geldt dit in de eerste paar jaar ook voor een te droge bodem. Om de mooie, donkergroene kleur van de haag te behouden en ervoor te zorgen dat de planten goed sterk en gezond blijven, is het aan te raden om de Taxus Hillii jaarlijks in april even te bemesten.