Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus media Hicksii

Onder de Taxus soorten staat de Taxus media Hicksii bekend als langzame groeier. De compacte, opgaande groeiwijze en rode besjes kenmerken deze haag.

Taxus media Hicksii haag kopen

De Taxus media Hicksii is een schitterende haagplant met donkergroene naalden en zeer winterhard. De struik doorstaat temperaturen tot wel -35 °C, waardoor u zeker bent van een haag die het gehele jaar zijn naalden vasthoudt en de mooie, groene kleur behoudt. Taxus media Hicksii is geschikt voor een Taxus haag tot 180 cm. Wanneer de planten van groter formaat zouden zijn, bestaat de kans dat ze uitwaaien naar de zijkant. Wenst u een hogere haag te hebben? Kies dan voor de Taxus Baccata. Het verschil met de Baccata is dat de Hicksii een zeer compacte, opgaande groeivorm heeft. Beide planten verdragen een snoeibeurt zeer goed en er kan een strakke, volle blokhaag van gemaakt worden. Ook de Hicksii krijgt in het najaar rode besjes. Deze brengen uw tuin in de herfst prachtig tot leven en trekken vogels aan. De Taxus media Hicksii krijgt echter alleen besjes wanneer er per rij van 10 planten één tussenstaat van de Taxus Hillii, de mannelijke variant van de Hicksii die de vrouwelijke haagplanten bestuift.

Wetenschappelijke naam Taxus media 'Hicksii'
Maximale hoogte 300 cm
Maximale breedte 175 cm
Groeisnelheid 10 cm - 15 cm per jaar
Dichtheid Volledig zichtdicht
Winterhard Zeer winterhard tot -35 °C
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
Onderhoud Zeer onderhoudsvriendelijk
Snoeien 1 keer per jaar
Taxus media Hicksii haag

Aanplanten van de Taxus media Hicksii

Bij Taxus media Hicksii is het goed om te weten dat deze niet tegen ‘natte voeten’ kan. Dit houdt in dat de bodem dus goed waterdoorlatend moet worden gemaakt en niet te nat mag zijn. Kleigrond is hierdoor niet ideaal. Wilt u toch de Taxus media Hicksii haag in kleigrond aanplanten? Leg dan een drainage aan. Voor de grootte van de geul, kunt u het formaat van de kluit aanhouden. De planten dienen namelijk niet te diep in de bodem te komen te staan. In de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat de grond wat vochtig wordt gehouden, door gemiddeld een paar keer per week water te geven.

Taxus media Hicksii snoeien en onderhouden

De Taxus media Hicksii is zeer eenvoudig te verzorgen en onderhouden. Mede dankzij zijn trage groeisnelheid van 10 – 15 cm per jaar, is een jaarlijkse snoeibeurt al voldoende. Dit kan gedaan worden in september. Het snoeien zelf kan ook met een elektrische heggenschaar. Daarbij is het wel van belang dat er niet tot op de stam wordt teruggesnoeid, om kale plekken in de Taxus media Hicksii haag te voorkomen. Snoei bij voorkeur wel op een bewolkte dag. Om de haag mooi groen en gezond te houden, adviseren wij jaarlijks in het voorjaar even wat organische mestkorrels rondom de Taxussen te strooien voor de bemesting. Zo krijgen de planten de benodigde voedingsstoffen.