T/m september leveren wij planten in pot, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

T/m september leveren wij planten in pot, ook in de zomer aan te planten

Taxus haag kopen

De Taxus wordt veel toegepast als wintergroene haag. Bij ons kunt u deze rechtstreeks kopen uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Taxus Baccata 20/30 cm

€2,89 per stuk

Taxus Baccata 30/40 cm

€3,85 per stuk

Taxus Baccata 40/60 cm

€5,80 per stuk

Taxus Baccata 60/80 cm

€8,75 per stuk

Taxus Baccata 80/100 cm

€10,75 per stuk

Taxus Baccata 100/120 cm

€14,75 per stuk

Taxus Baccata 120/140 cm

€19,95 per stuk

Taxus Baccata 140/160 cm

€32,95 per stuk

Taxus t/m 340 cm hoog

Vanaf €44,95 per stuk

Taxus planten uit eigen kwekerij

De Taxus is een groenblijvende heester die bij uitstek geschikt is voor het creëren van mooie, dichte hagen. De Taxus is een makkelijke plant die op vrijwel alle grondsoorten prima groeit. U kunt de plant zowel in de schaduw als in de volle zon planten. Vanwege zijn wintervaste eigenschappen en mooie bladeren wordt de Taxus vaak als buxus vervanger ingezet. Het blad van de venijnboom in glanzend groen en bestaat uit naalden van zo’n 1.5 centimeter lang. De haag ziet er hierdoor sierlijk en elegant uit. De Taxus is goed bestand tegen kou en vorst, zelfs in extreem strenge winters. Dankzij zijn sterke eigenschappen zal de Taxus zijn naalden niet verliezen tijdens de wintermaanden. De haag blijft hierdoor het hele jaar door mooi groen. U geniet bovendien zelfs in de winter van privacy en beschutting in de tuin of op de erfafscheiding.

De planten worden direct uit onze Taxus kwekerij geleverd. Wij bieden scherpe prijzen én planten van een uitstekende kwaliteit. Met ruim 60 jaar ervaring durven wij ons namelijk gerust de specialist in het kweken van haagplanten te noemen. U rekent bij ons op een topkwaliteit Taxusboom met een sterk doorwortelde kluit. Alle planten worden op een veilige en nette manier verzonden in een plantvriendelijke verpakking. Wij garanderen u hierdoor dat de plant in topconditie bij u thuis arriveert.

98% van de klanten beveelt onze Taxussen aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“Wij hebben een tijd geleden bij deze Taxus kwekerij planten aangeschaft. Inmiddels staat er een prachtige Taxushaag, die voldoet aan al onze verwachtingen. Mooie prijs-kwaliteitverhouding.”

B. van Rooijen

“De Taxus planten werden snel geleverd en zijn ondanks het koude weer in de winter goed aangeslagen. Er staat al een mooi haagje aan weerskanten.”

L. Kemps

“Dankzij de Taxus Kweker hebben wij een prachtige Taxus wolk in onze voortuin. Zij hebben ons goed geadviseerd in hoe we dit konden creëren met Taxus planten en -bollen. Hier zijn wij heel blij mee. Aanrader!”

W. Loosdrecht

Snoeien en onderhouden Taxus haag

De Taxus groeit ongeveer 20 tot 25 centimeter per jaar. Oudere planten groeien iets minder snel. De Taxus ‘Baccata’ kan tot wel vier meter hoog worden. Om de Taxus zo mooi mogelijk te laten groeien of een lage Taxushaag te behouden, is het verstandig om de haag een of twee keer per jaar te snoeien. De beste periode om de haag te snoeien is aan het eind van de zomer (augustus en september). De Taxus kan in verschillende vormen gesnoeid worden. Een groot voordeel van de Taxus is dat de haag kan vertakken. U kunt de Taxus hierdoor niet snel te ver snoeien. De Taxus kan (indien gewenst) als zeer strakke haag onderhouden worden.

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.

Taxushaag aanplanten

De taxushaag kan (met uitzondering tijdens vorst) het hele jaar door worden aangeplant. De laurierhaag kan tegen nachtvorst, maar als het overdag vriest, zal u het aanplanten van de haag uit moeten stellen naar een later moment. U kunt de jute om de kluit laten zitten wanneer u de Taxus gaat planten. Dit materiaal vergaat namelijk vanzelf op een natuurlijke manier. Let er op dat de bodem goed waterdoorlatend is, om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Voor het planten valt het aan te raden om de taxus ten minste een uur in water te leggen.

Plant de Taxus niet te diep in de bodem en maak altijd gebruik van aanplantgrond. Dit zorgt ervoor dat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Bewater de Taxus na het aanplanten. Bij de juiste verzorging na het planten zal deze plant zich ontwikkelen tot een levendige en krachtige heester.

Hoe plant ik de Taxus?

De Taxus kan vrijwel het hele seizoen worden aangeplant, mits het niet vriest. Plant u ze als haag, kijk dan in de tabel hoeveel Taxus planten er per meter geadviseerd worden. Ook hebben wij een stappenplan voor het planten van Taxus

  1. Span een touw vlak langs de plek waar de haag komt te staan. Zo voorkomt u dat de Taxushaag krom gaat staan en ben u zeker van een strakke, nette en rechte haag. Vervolgens graaft u een geul op de plaats waar de haag moet komen te staan. Bij voorkeur gebruikt u een steekspade. Deze geul moet net iets dieper zijn dan de kluit van de Taxus. Qua breedte houd u de breedte van de kluit aan. Het is verstandig om één plant kort te plaatsen om te testen of de geul diep- en breed genoeg is en of het goed uit komt.

  2. Verdeel driekwart van een bodemverbeteraar in de gegraven geul, zodat de Taxus planten een optimale start krijgen. Zo weet u zeker dat de planten beter en sneller groeien. Vermeng de bodemverbeteraar met de grond onderin de geul met een spade. Hiermee kunt u zo diep mogelijk in de grond komen en de aarde goed vermengen met de bodemverbeteraar. De resterende bodemverbeteraar vermengt u met de uitgegraven grond die naast de geul ligt. In de beginperiode van de Taxushaag is dit belangrijke grond. Hier komen namelijk de nieuwe wortels in. Vervolgens verdeelt u alle planten langs de geul om er zeker van te zijn dat alles goed uit komt en u een mooie, dichte haag plant. Om de kluit van de planten zit een net. Dit kunt u laten zitten, omdat het net de wortels goed bij elkaar houdt en vanzelf verteert in de grond.

  3. Zet de planten in de grond. Deze moeten niet te diep staan, want dan is er kans op teveel vochtigheid bij de wortels. Ze staan goed als het netje net wel of net niet zichtbaar is. U kunt de planten alvast snoeien met een scherpe snoeischaar. Geef de Taxus Baccata planten direct na het aanplanten voldoende water, zeker als u de haag plant in het voorjaar. Tijdens een warme periode geeft u beter af en toe veel water dan dagelijks een beetje. Dit doe je idealiter met een sproeier of waterslang. De Taxus kan niet tegen langdurig natte wortels.

Hoogte Advies
30 - 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 - 60 cm kluit / pot 4 planten per meter
60 - 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 - 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 - 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 - 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 - 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 - 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
180 - 200 cm kluit / pot 2,5 plant per meter

Taxus online kopen en bestellen

De Taxus is een geliefde haagplant. Deze komt in iedere tuin goed tot zijn recht en groeit vrij snel. De taxus heeft sterke eigenschappen waardoor deze zelfs in zeer strenge winters winterhard is en de naalden niet zal verliezen. Je geniet het hele jaar door van privacy en beschutting in de tuin.

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van haagplanten en leveren de Taxus uit eigen kwekerij. U profiteert van onze jarenlange ervaring en kunt rekenen op een gezonde en mooie Taxus met een goed doorwortelde kluit. Deze leveren wij direct uit eigen kwekerij voor een scherpe prijs. U bestelt de Taxus heel eenvoudig in onze website. Heeft u vragen, dan helpen wij u graag. Wij zijn bereikbaar via de chat, telefoon of mail. Alle planten worden in een nette en veilige verpakking verzonden, zodat deze in optimale staat bij u thuis arriveert. Ook kunt u ervoor kiezen om uw planten bij ons af te komen halen.

Veelgestelde vragen

Taxus planten in pot kunt u in principe het hele jaar door aanplanten, behalve bij heel warm weer. Taxussen met kluit kunt u het beste in de periode tussen eind september en begin april aanplanten. Houd wel de weersomstandigheden in de gaten, want de Taxus aanplanten bij vorst – evenals de vorstperiode na het planten – is niet bevorderlijk voor de plant.

De hoeveelheid Taxus planten per strekkende meter is afhankelijk van de hoogte van de Taxussen die u aanschaft. Om een mooie, volle Taxushaag te krijgen, adviseren wij onderstaande aan te houden:

  • 30-40 cm: 6 planten per meter
  • 40-60 cm: 4 planten per meter
  • 60-80 cm: 4 planten per meter
  • 80-100 cm: 4 planten per meter
  • 100-120 cm: 3 planten per meter

De beste periode om de Taxus Baccata te snoeien is in mei en in september. Om een mooie, volle Taxushaag te krijgen is het advies dan ook om deze tweemaal per jaar te snoeien. Tip: begin onderaan met snoeien en ga van breed naar smal, zo krijgt de gehele Taxushaag voldoende zonlicht.

Kennisbank Taxus

Taxus in zuilvorm

De Taxus Baccata haag is veelvuldig terug te vinden in de Nederlandse tuinen. Met zijn donkergroene naalden en compacte groei geeft deze plant

Lees verder »