T/m september leveren wij potgekweekte planten, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus haag kopen

De Taxus wordt veel toegepast als wintergroene haag. Bij ons kunt u deze rechtstreeks kopen uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Taxus Baccata 20/30 cm

Totaalhoogte 30/40 cm

3,79

(incl. btw)

Taxus Baccata 30/40 cm

Totaalhoogte 40/50 cm

4,75

(incl. btw)

Taxus Baccata 40/60 cm

Totaalhoogte 60/80 cm

6,50

(incl. btw)

Taxus Baccata 60/80 cm

Totaalhoogte 80/100 cm

9,50

(incl. btw)

Taxus Baccata 80/100 cm

Totaalhoogte 100/120 cm

14,35

(incl. btw)

Taxus Baccata 100/120 cm

Totaalhoogte 120/140 cm

33,60

(incl. btw)

Taxus Baccata 120/140 cm

Totaalhoogte 145/165 cm

48,00

(incl. btw)

Taxus Baccata 140/160 cm

Totaalhoogte 165/185 cm

39,95

(incl. btw)

Taxus Baccata 160/180 cm

Totaalhoogte 185/205 cm

49,95

(incl. btw)

Taxus Baccata 180/200 cm

Totaalhoogte 205/225 cm

54,95

(incl. btw)

Taxus Baccata 200/220 cm

Totaalhoogte 225/245 cm

59,95

(incl. btw)

Taxus Baccata 220 t/m 320

Totaalhoogte vanaf 245 cm

V.a. 69,95

(incl. btw)

Taxus planten uit eigen kwekerij

De Taxus is een groenblijvende heester die bij uitstek geschikt is voor het creëren van mooie, dichte hagen. De Taxus is een makkelijke plant die op vrijwel alle grondsoorten prima groeit. U kunt de plant zowel in de schaduw als in de volle zon planten. Vanwege zijn wintervaste eigenschappen en mooie naalden wordt de Taxus ook vaak als buxus vervanger ingezet. Het blad van de venijnboom is glanzend groen en bestaat uit naalden van zo’n 1.5 centimeter lang. De haag ziet er hierdoor sierlijk en elegant uit. De Taxus is goed bestand tegen kou en vorst, zelfs in extreem strenge winters. Dankzij zijn sterke eigenschappen zal de Taxus zijn naalden niet verliezen tijdens de wintermaanden. De haag blijft hierdoor het hele jaar door mooi groen. U geniet bovendien zelfs in de winter van privacy en beschutting in de tuin of op de erfafscheiding.

De planten worden direct uit onze Taxus kwekerij geleverd. Wij bieden scherpe prijzen aan én planten van een uitstekende kwaliteit. Met ruim 60 jaar ervaring durven wij ons namelijk gerust de specialist in het kweken van haagplanten te noemen. U rekent bij ons op een topkwaliteit Taxusboom met een sterk doorwortelde kluit. Wij hebben planten in diverse formaten, waaronder de meest gekozen Taxus 120 cm en de 200 cm. Alle planten worden op een veilige en nette manier verzonden op plantvriendelijke wijze. Wij garanderen u hierdoor dat de plant in topconditie bij u thuis arriveert.

98% van de klanten beveelt onze Taxussen aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“Wij hebben een tijd geleden bij deze Taxus kwekerij planten aangeschaft. Inmiddels staat er een prachtige Taxushaag, die voldoet aan al onze verwachtingen. Mooie prijs-kwaliteitverhouding.”

B. van Rooijen

“De Taxus planten werden snel geleverd en zijn ondanks het koude weer in de winter goed aangeslagen. Er staat al een mooi haagje aan weerskanten.”

L. Kemps

“Dankzij de Taxus Kweker hebben wij een prachtige Taxus wolk in onze voortuin. Zij hebben ons goed geadviseerd in hoe we dit konden creëren met Taxus planten en -bollen. Hier zijn wij heel blij mee. Aanrader!”

W. Loosdrecht

Hoeveel Taxus planten per meter als haag?

Wanneer u een Taxus haag gaat kopen, wilt u uiteraard een mooie en volle haag krijgen. Hierbij is het van belang dat u de juiste hoeveelheid planten per strekkende meter hanteert. Hoe hoger de plant, des te breder deze is. Daardoor heeft u er minder stuks op een meter nodig bij hoge Taxus planten, t.o.v. de kleinere. Om u te helpen bij de ideale plantafstand hebben wij een tabel opgesteld. Hierin kunt u precies aflezen hoeveel Taxus planten u per meter kunt hanteren. Dit is een advies, u bent er zelf uiteraard vrij in om voor meer- of minder stuks per meter te gaan. Zo weet u precies hoeveel Taxus planten u nodig heeft.

Hoogte Advies
30 - 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 - 60 cm kluit / pot 4 planten per meter
60 - 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 - 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 - 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 - 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 - 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 - 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
180 - 200 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
200 - 220 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
220 - 240 cm kluit / pot 2 planten per meter
240 - 260 cm kluit / pot 2 planten per meter
260 - 280 cm kluit / pot 1,5 plant per meter
280 - 300 cm kluit / pot 1,5 plant per meter
300 - 350 cm kluit / pot 1,5 plant per meter

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.

Wanneer Taxus haag kopen en aanplanten?

Bij voorkeur kunt u de Taxus Baccata het beste kopen en aanplanten tussen september en april. Tijdens deze koudere maanden kunnen de haagplanten alvast goed aarden en aanslaan op hun nieuwe standplaats, waarna ze in het groeiseizoen – in het voorjaar – direct gaan groeien. Ook het aanplanten van Taxus bij lichte vorst (net onder 0 °C) is mogelijk. Echter bij strengere vorst is het aan te raden om even te wachten met het in de grond zetten van de Taxus, dit geldt ook voor de periode na het aanplanten. Het ideale inplantseizoen van september – april geldt met name voor planten met kluit en planten met losse / blote wortel. Potgekweekte Taxussen kunnen in principe het gehele jaar door aangeplant worden, behalve bij vorst. Van planten uit pot worden de wortels namelijk niet beschadigd op moment van aanplanten, waardoor ze minder kwetsbaar zijn en zodoende ook tijdens de zomer in de grond kunnen worden gezet. 

Hoe de Taxus aanplanten?

Nu u weet hoeveel Taxus planten er per meter aangeplant moeten worden en wanneer u ze het beste kunt aanplanten, is het tijd voor het echte werk: het aanplanten van de Taxus haag. Dit is een gelukkig een heel eenvoudige klus! Om u hierbij te helpen, hebben wij een stappenplan voor u opgesteld. Zo kunt u gemakkelijk zelf uw Taxus aanplanten. In principe kunt u de Taxus Baccata op iedere standplaats neerzetten, zowel schaduw, halfschaduw als zonnig, en op elke grondsoort. Alleen van een vochtig grondsoort als klei wordt de Taxus minder blij. 

 1. Om uiteindelijk een rechte Taxus haag te krijgen, is het belangrijk dat de planten ook kaarsrecht worden aangeplant. Advies is om, net langs de plek waar de geul moet komen te liggen, een touwtje te spannen. Zo kunt u evenwijdig hieraan de geul graven en bent u er zeker van dat uw Taxushaag recht komt te staan. Daarnaast is het advies om het stuk rondom de geul onkruidvrij te maken, zodat de voedingsstoffen in de bodem naar de Taxus planten gaan.
 2. Tijd om de geul te graven. Graaf deze echter niet te diep. De kluiten van de Taxys planten dienen net onder de grond / het maaiveld te komen te staan. Wel mag er iets dieper gegraven worden omdat we nog aanplantgrond gaan verspreiden in de gleuf. Het beste kunt u graven met een steekspade. Zodra het eerste stuk van de geul is gegraven, pakt u een van de Taxus planten erbij om te zien of u de juiste breedte en diepte heeft gehanteerd. De uitgegraven grond legt u langs de geul neer, zodat het geheel straks weer eenvoudig dichtgemaakt kan worden.
 3. Om een gezonde Taxus haag te krijgen die tevens goed aanslaat en snel groeit, is het raadzaam om aanplantgrond te gebruiken. Wij hanteren een zak van 40L op 3 a 4 strekkende meter. Verdeel driekwart van de grond uit de zak in de geul en verspreid de rest door de uitgegraven grond. Steek de spade zo diep mogelijk in de grond van de geul en meng de grond goed met de aanplantgrond. Door het mengen zorgt u er tevens voor dat de grond goed waterdoorlatend wordt, iets wat belangrijk is voor de Taxus. Met aanplantgrond geeft u uw Taxussen de juiste voedingsstoffen, zodat ze uitgroeien tot een gezonde, groene haag. Dankzij de actieve wortelstimulator die erin zit, wortelen de planten goed en is dit bevorderlijk voor de doorgroei van de planten.
 4. Het goed losmaken van de grond is zeer belangrijk omdat de Taxus niet goed tegen (te) natte voeten kan. De bodem dient dus waterdoorlatend te zijn. Een kleigrond is hierdoor niet ideaal voor de Taxus. Wilt u het toch op kleigrond aanplanten? Dan is het (laten) aanleggen van een drainage raadzaam. Ook kunt u de bodem ontleden door met een paalboor een meter diep te gaan en deze gaten op te vullen met grof wit zand.
 5. De geul is klaargemaakt, u kunt de Taxus planten erin gaan zetten. Verdeel de Taxussen wel eerst langs de geul, zodat u zeker weet dat u qua hoeveelheid en plantafstand goed uitkomt. Zodra u alles goed heeft verdeeld, kunt u de planten in de geul gaan zetten. De jute zak of het netje wat eventueel om de kluit heen zit, kunt u het beste laten zitten. Dit zorgt ervoor dat de grond om de wortels blijft zitten en verteert vanzelf onder de grond. Let op dat u de Taxus niet te diep in de grond zet, de kluit dient net onder de grond / het maaiveld te staan.
 6. Gooi de uitgegraven grond, in combinatie met de gemixte aanplantgrond, terug in de geul. Druk het rondom de planten wat aan en uw Taxus haag is klaar!
 7. Zorg ervoor dat de Taxus planten direct na het aanplanten water krijgen. Dit geldt ook voor de periode hierna, wat op ieder moment van het jaar belangrijk is en al helemaal wanneer u ze in de lente aanplant. De Taxus heeft continu vocht nodig om te kunnen overleven en groeien. Geef voldoende water zodat het ook onderaan bij de kluit vochtig wordt. Let echter op dat ze niet van een te natte grond houden. Het water dient direct goed weg te kunnen zakken in de grond. Twijfelt u of de grond te droog of te nat is? Graaf dan periodiek gerust iets in de grond, ter hoogte van de kluit, om te zien hoe vochtig het is. Idealiter geeft u met de sproeier water, maar ook met de tuinslang is een goede optie. 

Taxus online kopen en bestellen

De Taxus is een geliefde haagplant. Deze komt in iedere tuin goed tot zijn recht en groeit vrij snel. De taxus heeft sterke eigenschappen waardoor deze zelfs in zeer strenge winters winterhard is en de naalden niet zal verliezen. U geniet het hele jaar door van privacy en beschutting in de tuin.

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de Taxus. U profiteert van onze jarenlange ervaring en kunt rekenen op een gezonde en mooie Taxus met een goed doorwortelde kluit. Wanneer u ervoor kiest om bij ons online Taxus te kopen en bestellen, leveren wij deze vers uit eigen kwekerij voor een scherpe Taxus prijs. Dit doen wij aan zowel zakelijke klanten, waaronder hoveniers en tuincentra, als particulieren. U bestelt de Taxus heel eenvoudig via onze website. Heeft u vragen, dan helpen wij u graag. Wij zijn bereikbaar via de chat, telefoon en mail. Alle planten worden op plantvriendelijke wijze verzonden, zodat deze in optimale staat bij u thuis arriveert. Ook kunt u ervoor kiezen om uw planten bij ons af te komen halen. Met onze groeigarantie van 3 maanden krijgt u gegarandeerd een prachtige Taxus haag!

Taxus haagplanten onderhouden

De Taxus staat bekend als zeer onderhoudsvriendelijke plant. Desondanks is het wel belangrijk om periodiek de haag te onderhouden en verzorgen, zodat deze kerngezond blijft en het uitgroeit tot een mooie, volle haag waar u lang van kunt blijven genieten. 

Taxus Baccata snoeien

Taxus staat bekend als langzame groeier. Desalniettemin is een snoeibeurt van twee keer per jaar wel aan te raden. Wanneer u de Taxus haag snoeit, vertakken de planten zich sneller en heeft u zodoende eerder een volle en gezonde haag die zijn dichtheid behoudt. Om deze groei te blijven stimuleren, adviseren wij de haag twee keer per jaar te snoeien. In principe kunt u de Taxus het gehele jaar door snoeien, behalve wanneer het vriest. De ideale snoeiperiode is van begin mei tot ongeveer half juli en de tweede snoeibeurt van augustus t/m september. Wij raden wel aan om de planten te snoeien op een bewolkte dag of aan het begin van de avond. Wanneer het zonnig is en u uw Taxushaag snoeit, is de kans aanwezig dat de nieuwe blaadjes verbranden. Het snoeien zelf is een eenvoudig en snel klusje. Belangrijk is dat u gebruik maakt van een scherpe, geoliede snoeischaar. Dit mag zowel een hand-snoeischaar zijn als een elektrische-. Daarnaast is het aan te raden om gebruik te maken van handschoenen, omdat de Taxus Baccata bekend staat als lichtgiftig. 

 • Om ervoor te zorgen dat uw gehele Taxus haag voldoende zonlicht krijgt, raden wij aan de Taxus van iets breder (onderaan) naar smal (bovenaan) te snoeien. Op die manier groeit de Taxus gelijkmatiger en is het verschil in breedte snel niet meer te zien. 
 • Heeft uw Taxus haag nog niet de gewenste hoogte bereikt maar wilt u wel dat de planten voller worden? Snoei dan alleen de zijkanten. Zo kunnen de planten zich alsnog vertakken en heeft u sneller een volle haag, maar groeit de bovenzijde door naar de door u gewenste hoogte. 
 • Staat er een ‘verwaarloosde’ Taxus in uw tuin of is de haag veel te breed geworden? In principe kunt u deze volledig terugsnoeien tot op het hout. Houd er echter wel rekening mee dat het tot drie jaar kan duren voordat uw Taxus haag weer mooi dicht en volgroeit is.
 • De Taxus staat bekend als lichtgiftig. Houdt in dat het belangrijk is om alle overblijfselen van de snoei op te ruimen, met handschoenen aan. Voor zowel mens als dier geldt dat het belangrijk is dat er niet geconsumeerd wordt van het snoeiafval. 
 • Na de snoei kunt u de Taxus haag ook direct bemesten en komende tijd goed water geven, om het herstellen van de snoeibeurt en verder uit te groeien.

Tip: wist u dat u met een deel van het snoeiafval van de Taxus, een bijdrage kunt doen in de strijd tegen kanker? In de jonge scheuten van uw haag zit de stof Taxol, wat gebruikt wordt in medicijnen tegen kanker. Het draait hierbij expliciet om de jonge naaldjes (eenjarig snoeisel) waar de stof 10-deacetylbaccatine III in zit. Het is dus niet nodig om oude takken e.d. hiervoor te verzamelen. De jonge scheuten zijn eenvoudig te herkennen aan de vaak lichtgroene kleur. Wilt u meedoen? Meldt u zich dan aan bij de Taxus Taxi, zij komen uw snoeiafval van de Taxus haag graag ophalen.

Taxus water geven

Om een mooie Taxus haag te krijgen, is het van belang dat u deze goed water geeft. Ondanks dat de planten niet in een te natte grond willen staan, zijn ze ook gevoelig voor droogte. Zeker in warme, droge periodes is het dus belangrijk om de haag te voorzien van water. Zo kunnen de planten met voldoende vocht overleven en groeien. Taxussen die een tekort hebben aan vocht, kleuren bruin en zullen hun dichtheid verliezen. In de eerste maanden na het aanplanten is het belangrijk om periodiek water te geven, ook optioneel in het najaar. De planten hebben nog niet voldoende de tijd gehad om zich te wortelen en zijn daardoor niet in staat om vocht uit de grond te halen. In droge periodes adviseren wij dagelijks water te geven, mits het water voldoende de grond in zakt. De grond dient dus goed waterdoorlatend te zijn, omdat de Taxus niet van natte voeten houdt. Geef bij voorkeur water op vaste momenten op de dag, wanneer de haag in de schaduw staat. Twijfelt u of de Taxussen te droog of te nat staan en of er water gegeven moet worden? Graaf dan naast de planten iets de grond in en controleer ter hoogte van de kluiten of het niet te droog / te nat is.

De Taxus kunt u op meerdere manieren bewateren. Een druppelslang wordt steeds populairder, maar raden wij af. Deze wordt vaak een paar keer per week voor meerdere uren achter elkaar aangezet, waardoor er plaatselijk heel veel water bij de kluiten komt en de grond zodoende te weinig tijd heeft om op te droog. Water geven met een gieter is goed, maar kan erg tijdrovend zijn wanneer het een Taxus haag betreft. Het beste is om te bewateren met een tuinslang. U kunt aan de bovenkant van de plant tegen de stam aan water geven, waarna het via de stam naar beneden loopt bij de kluit. Andere optie is om onderaan langs de kluiten te gaan en meerdere keren langs de haag te lopen. 

Taxus bemesten

Het bemesten van de Taxus zorgt voor een prachtige, groene en gezonde haag. Zo krijgen de planten de juiste voeding en blijft de conditie van de grond waar ze in staan, optimaal. Maak hierbij gebruik van organische mest. Het beste kunt u uw Taxus haag bemesten na het aanplanten of verplaatsen en na het snoeien van de planten. Wanneer u de planten bemest op moment van aanplanten, kunt u de mest het beste mengen in de grond alvorens u de planten in de gleuf zet. Vervolgens geeft u de haag goed water, zodat de mestkorrels kunnen oplossen. Ook na een snoeibeurt is het aan te raden om de Taxushaag te bemesten. De organische korrels strooit u rondom de planten en kunt u ietwat vermengen met de bovenste laag van de grond. Geef de planten voldoende water en de mestkorrels lossen snel op. De hoeveelheid organische mest verschilt per mestsoort. Op de verpakking van de mest staat altijd hoeveel er toegediend moet worden.

Veelgestelde vragen

Taxus planten in pot kunt u in principe het hele jaar door aanplanten, behalve bij heel warm weer. Taxussen met kluit kunt u het beste in de periode tussen eind september en begin april aanplanten. Houd wel de weersomstandigheden in de gaten, want de Taxus aanplanten bij vorst – evenals de vorstperiode na het planten – is niet bevorderlijk voor de plant.

De hoeveelheid Taxus planten per strekkende meter is afhankelijk van de hoogte van de Taxussen die u aanschaft. Om een mooie, volle Taxushaag te krijgen, adviseren wij onderstaande aan te houden:

 • 30-40 cm: 6 planten per meter
 • 40-60 cm: 4 planten per meter
 • 60-80 cm: 4 planten per meter
 • 80-100 cm: 4 planten per meter
 • 100-120 cm: 3 planten per meter

De beste periode om de Taxus Baccata te snoeien is in mei en in september. Om een mooie, volle Taxushaag te krijgen is het advies dan ook om deze tweemaal per jaar te snoeien. Tip: begin onderaan met snoeien en ga van breed naar smal, zo krijgt de gehele Taxushaag voldoende zonlicht.

De Taxus kan zowel in de zon, halfschaduw als schaduw staan. Bij een zonnige standplaats is het wel belangrijk om te weten dat de Taxus gevoelig is voor droogte en er dus goed water gegeven dient te worden, in een waterdoorlatende grond. 

De Taxus staat bekend als onderhoudsvriendelijk, maar heeft met name in de eerste periode wel extra water nodig. De planten hebben zich in die korte tijd nog niet goed kunnen wortelen en zijn dus nog niet zelfvoorzienend genoeg om zelf vocht uit de bodem te halen. Ook bij droog en warm weer is het geven van water erg belangrijk.

Gemiddeld groeit de Taxus 15 tot 20 centimeter per jaar in hoogte. Door de planten twee keer per jaar te snoeien, vertakken ze zich sneller en heeft u eerder een volle, dichte Taxus haag.

Blog