Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus bol

Taxus bol

Vanaf: 39,95

Dichtheid

Volledig blikdicht

Groeisnelheid

10 - 20 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

De Taxus Baccata gesnoeid als bolvorm is een veelvoorkomende variant van de Taxus. De bollen worden vaak geplaatst naast een strak gesnoeide haag. U krijgt hierdoor een bijzonder contrast. Kies voor taxusbollen van verschillende doorsnedes als u een speels effect in uw tuin wilt creëren. Al tientallen jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Taxus. Niet alleen als haagplant, maar ook als bol. Hiermee garanderen wij Taxus bollen van topkwaliteit, voor de laagste prijs en direct uit eigen kwekerij geleverd. De bollen kunnen los geplaatst worden, naast elkaar, of in combinatie met losse planten om een Taxus wolk te creëren.

 

 

Diameter

, , , , , , , , ,

Taxus bol kopen rechtstreeks bij de kwekerij

Eén van de meest populaire conifeersoorten is de Taxus Baccata. Deze plant met mooie donkergroene naalden geeft uw tuin een luxueuze uitstraling. U kunt de plant zelf in vorm snoeien of gesnoeide bollen kopen. De Taxus  bollen zijn leuk om te matchen met andere hagen of Taxus wolken. U koopt de bollen in diverse maten (diameter tussen de 30 en de 120 cm).

Onze kwekerij is al tientallen jaren gespecialiseerd in de Taxus Baccata. Alle Taxus planten en bollen worden direct uit onze kwekerij bij u thuis afgeleverd. Wij doen dit op een plantvriendelijke wijze, tegen een scherpe prijs én garanderen u van A-kwaliteit planten. U geniet bij ons bovendien van drie maanden groeigarantie.

Eenvoudig aanplanten van de Taxus bol

De Taxus Baccata is een veelzijdige plant. Doordat de Taxus Baccata goed bestand is tegen de (volle) zon en schaduw, kunt de bollen op elke gewenste plek plaatsen. Het enige wat de Taxus Baccata niet zo kan waarderen is een natte grond. Plaats de bollen bij voorkeur in het najaar, de winter of het voorjaar. Geef de taxusbol genoeg water, maar niet te veel. Zorg voor een goed doorlatende bodem.Enkel als het vriest kunt u het aanplanten beter even uitstellen. Het aanplanten van de Taxus Baccata bol is een eenvoudig klusje.

  • Verwijder het onkruid van de plaats waar u de Taxus Baccata bol wilt plaatsen.
  • Span eventueel een hulplijn. Zo weet u zeker dat de Taxus Baccata recht geplaatst wordt.
  • Graaf een gleuf. Maak de grond eventueel wat los zodat deze goed waterdoorlatend wordt.
  • De gleuf moet tweemaal zo breed zijn als de kluit. De wortels moeten net onder de grond komen.
  • Vermeng aanplantgrond met de grond in de gleuf en de uitgegraven grond.
  • Dompel de kluit van de Taxus Baccata in een bak met water. Plaats de kluit vervolgens goed rechtop in het midden van de uitgegraven gleuf.
  • Schep de uitgegraven grond terug in de gleuf en druk de grond rondom de planten goed aan.
  • Bewater de Taxus Baccata direct na het aanplanten.

Geniet van het gemak van de Taxus Baccata bolvorm

De Taxus  bollen zijn bestand tegen winterse temperaturen en zeer sterk. De bollen groeien traag en zijn makkelijk om te snoeien. U kunt de bollen het hele jaar door snoeien, mits het niet vriest. Ook als de zon erg fel schijnt kunt u het snoeien beter uitstellen in verband met verbranding van de plant. Wij raden u aan om de bollen twee maal per jaar te snoeien, bij voorkeur in september en april.

Tot slot raden we u aan om de Taxus Baccata bollen direct na het snoeien te bemesten met organische mest. Voorzie de bollen bovendien van voldoende water. Met name de eerste maanden na het aanplanten van de bollen of tijdens droge periodes kan de plant wel wat extra water gebruiken. Houd er rekening mee dat een té natte grond echter ook niet goed is voor de plant. De Taxus Baccata houdt niet van een grote plas water en de wortels kunnen hierdoor zelfs gaan rotten.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

De Taxus bollen  met ons eigen vervoer. Onze chauffeurs met groene vingers weten precies hoe ze uw Taxus bollen plantvriendelijk moeten vervoeren en voorzien u graag van informatie over de Taxus. 

Taxus bol leveren wij binnen een week bij u af. U hoort na de bestelling z.s.m. van ons wanneer wij langskomen.
Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week? Geef het gerust aan in de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee voor u.

Nee, de Taxus Baccata bol staat bekend als zeer onderhoudsvriendelijk. Tevens helpen wij u hier graag bij! Met ons stappenplan voor het aanplanten van de Taxus en meer informatie over het verzorgen van de Taxus, zorgen wij samen gegarandeerd voor een prachtige haag.

Ziet uw Taxus bol er onverhoopt niet meer mooi groen uit, ondanks alle aandacht die wij er samen aan hebben gegeven? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden krijgt u gegarandeerd een schitterende Taxus haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer gelukkig uitziet en wij zorgen voor vervanging. 

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!

FAQ Taxus bol

Gemiddeld groeit de Taxus bol 10 tot 20 cm per jaar. 

Plant de taxusbol het beste in de winter, tussen eind september en begin april. Natuurlijk niet als het vriest. En ook niet als u verwacht dat het meteen nadat u hem geplant hebt nog gaat vriezen.

Om de Taxus bol goed te laten vertakken en de volle haagvorm te behouden, is het advies om deze twee keer per jaar te snoeien. U kunt de Taxus bol het beste in de vroege zomer snoeien.  Het advies is om niet in de volle zon te snoeien, dan kunnen de naalden verbranden. Vermijd snoeien onder de groene naalden.