Voorjaarskorting tot wel 40%!

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus Baccata

(3 klantbeoordelingen)

Taxus Baccata

(3 klantbeoordelingen)

Vanaf: 3,002,35

Wissen

Met de taxushaag maakt u gemakkelijk een mooie volle haag. Deze groenblijvende heester is een makkelijke plant, omdat de taxushaag op vrijwel alle grondsoorten goed groeit en bloeit. Hij kan zowel in de schaduw worden geplant als in de volle zon. Veel mensen kiezen de taxushaas als vervanger van de buxus vanwege het mooie blad en wintergroene karakter. De sierwaarde van de taxushaag zit voornamelijk in het glanzend groene blad, dat bestaat uit naalden van zo’n 1,5 centimeter lang. De taxus ‘Baccata’ overleeft zelfs de strengste winters en zal zijn naalden niet verliezen tijdens de wintermaanden, dankzij de sterke eigenschappen van deze taxus. De haag blijft hierdoor het hele jaar prachtig groen, waardoor u ook tijdens de wintermaanden van beschutting en privacy geniet in de tuin. De taxus ‘Baccata’ laat zich in verschillende vormen snoeien. Een groot voordeel van deze groenblijvende heester is dat deze kan vertakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u de taxus per ongeluk te ver snoeit. Dit is de ideale heester om snel structuur aan de tuin te geven, omdat de taxus als zeer strakke haag onderhouden kan worden.

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van groene haagplanten en leveren de taxus ‘Baccata’ uit eigen kwekerij voor een scherpe prijs. Dankzij onze jarenlange ervaring kunt u rekenen op een mooie en gezonde taxushaag voorzien van een goed doorwortelde kluit. Uiteraard arriveert deze in optimale staat bij u thuis, aangezien alle planten in een nette en veilige verpakking verzonden worden. Ook is het een optie om uw planten bij ons af te komen halen.

Snoeien en onderhouden van een taxushaag

De taxus ‘Baccata’ groeit jaarlijks ongeveer 20 tot 25 centimeter. Oudere planten groeien iets minder snel. Uiteindelijk kan deze taxus tot wel vier meter hoog worden. Het valt aan te raden om uw haag éénmaal per jaar te snoeien om deze mooi te laten groeien. De beste periode om te snoeien is aan het eind van de zomer, in augustus of september. De groenblijvende heester is in verschillende vormen te snoeien en u hoeft niet bang te zijn dat u te ver snoeit, want deze taxus kan vertakken. Een taxus kan als zeer strakke haag onderhouden worden. Snoei in dit geval een keer in mei of juni in combinatie met een radicale snoeibeurt in de winter.

Zo plant u een taxushaag

De Taxushaag kan het hele jaar door worden aangeplant, mits het niet vriest. Hoewel de Taxus prima tegen nachtvorst kan, is het verstandig om de haag niet aan te planten als het overdag vriest. Als u de Taxus gaat planten, kunt u de jutezak om de kluit laten zitten. Jute is namelijk een materiaal dat vanzelf vergaat op een natuurlijke manier. Let er tijdens het aanplanten op dat de bodem goed waterdoorlatend is. Zo voorkomt u dat de wortels gaan rotten. Leg de Taxus bij voorkeur minimaal een uur in het water voordat u hem gaat planten. Als u de Taxus gaat planten, is het belangrijk om de plant niet te diep in de bodem te plaatsen en gebruik te maken van aanplantgrond. Dit zorgt er voor dat de wortels zich optimaal ontwikkelen. Bewater de Taxus direct na het aanplanten. Als u de Taxus goed verzorgt, zal de plant zich ontwikkelen tot een krachtige en mooie heester.

Wij raden aan om 2,5 tot 6 heesters per strekkende meter te planten als u de taxushaag als haag gaat planten. Bekijk de tabel voor het aantal planten per strekkende meter.

Stap 1: Om een strakke, nette en rechte haag te creëren raden we u aan om een touw te spannen langs de plek waar de haag komt te staan. Zo voorkomt u dat de Taxus krom groeit. Na het spannen van een touw, graaft u een geul op de plaats waar de haag komt te staan. Gebruik bij voorkeur een spade om de geul te graven. De geul moet net iets dieper zijn dan de kluit van de Taxus. Qua breedte van de geul kunt u de breedte van de plant aanhouden. Plaats eventueel eerst één Taxus om te bekijken of de geul de juiste afmetingen heeft

Stap 2: Om de Taxus een optimale start te geven, verdeelt u driekwart van een zak bodemverbeteraar in de gegraven geul. Door de bodemverbeteraar zullen de planten sneller en mooier groeien. Vermeng de bodemverbeteraar met de grond onderin de geul met behulp van een spade. Met de spade kunt u diep in de bodem komen en de aarde optimaal vermengen. De resterende bodemverbeteraar vermengt u met de uitgegraven aarde. Deze bodem is erg belangrijk voor de Taxus. De nieuwe wortels zullen namelijk in deze grond groeien. Verdeel vervolgens alle planten op gelijke afstand in de geul om er voor te zorgen dat u een mooie, dichte haag creëert. Het net om de kluit kunt u laten zitten. Het net houdt de wortels netjes bij elkaar en zal met de tijd vanzelf verteren.

Stap 3: Als u de Taxus in de grond gaat zetten, is het belangrijk dat u de planten niet te diep in de grond plaatst. Te diep in de grond kan er namelijk te veel vocht bij de wortels ontstaan. De Taxus staat goed als de jutezak net niet te zien is. Indien gewenst, kunt u de planten direct een snoeibeurt geven met een scherpe snoeischaar. Geef de Taxus direct na het aanplanten water. Zeker als u de Taxus plant in het voorjaar of de zomer. Tijdens een warme periode kunt u de Taxus beter één keer in de week flink veel water geven dan dagelijks een klein beetje. De Taxus kan namelijk niet tegen wortels die langdurig nat blijven. U kunt de Taxus het beste bewateren met een sproeier of tuinslang.

Taxushaag online kopen

De Taxus is een populaire haagplant. De Taxus komt namelijk in elke tuin goed tot zijn recht en groeit vrij snel. De Taxus is bovendien sterk. De Taxus is zelfs in extreem strenge winters winterhard. Ook de naalden zijn bestand tegen kou en vallen niet uit. Hierdoor geniet u het hele jaar door van optimale beschutting en privacy in de tuin of op het erf.

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van haagplanten en leveren de Taxus uit eigen kwekerij tegen een scherpe prijs. Dankzij onze jarenlange ervaring rekent u bij ons op een gezonde, sterke en mooie Taxus met een goed doorwortelde kluit. U kunt de Taxus snel en eenvoudig bestellen op onze website. Heeft u vragen of hulp nodig bij het plaatsen van een bestelling? Ons team helpt u graag. U bereikt ons via het telefoonnummer, de chat of e-mail. De planten worden in een veilige en nette verpakking verzonden. Hierdoor garanderen we u dat de Taxus in topconditie bij u thuis arriveert. Uiteraard kunt u de planten ook komen ophalen in onze kwekerij.

Hoogte

10 – 20 cm, 20 – 30 cm, 30 – 40 cm pot, 40 – 60 cm kluit/pot, 60 – 80 cm kluit/pot, 80 – 100 cm kluit/pot, 100 – 120 cm kluit/pot, 120 – 140 cm kluit/pot, 140 – 160 cm kluit/pot, 160 – 180 cm kluit/pot, 180 – 200 cm kluit/pot, 200 – 220 cm kluit/pot, 220 – 240 cm kluit/pot, 240 – 260 cm kluit/pot, 260 – 280 cm kluit/pot

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
30 - 40 cm pot6 planten per meter€5,95
40 - 60 cm kluit/pot4 planten per meter€6,95
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€10,95
80 - 100 cm kluit/pot4 planten per meter€14,95
100 - 120 cm kluit/pot3 planten per meter€19,50
120 - 140 cm kluit/pot3 planten per meter€29,50
140 - 160 cm kluit/pot3 planten per meter€34,95
160 - 180 cm kluit/pot2,5 plant per meter€48,95
180 - 200 cm kluit/pot2,5 plant per meter€59,50
200 - 220 cm kluit/pot2,5 plant per meter€69,50
220 - 240 cm kluit/pot2 planten per meter€74,95
240 - 260 cm kluit/pot2 planten per meter€89,95
260 - 280 cm kluit/pot1,5 plant per meter€124,95

Specificaties

Groei per jaar10 - 25 cm per jaar
Volwassen plantgrootte500 cm hoog, 200 - 250 cm breed
WintergroenJa
WinterhardheidGoed winterhard
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsSchaduw, Halfschaduw, Zon
AanplantadviesEind september t/m begin april, behalve bij vorst.
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

3 beoordelingen voor Taxus Baccata

  1. Van Diermen

    Wij zijn goed geïnformeerd door deze kwekerij in de keuze voor de Taxus Baccata. Een nieuwe ervaring voor ons om zo planten te bestellen, maar het overtreft al onze verwachtingen. Ze werden al na een paar dagen keurig netjes afgeleverd, uitstekende service hierbij. Taxussen zijn inmiddels aangeplant en staan er mooi bij. En dat voor minder kosten dan bij het tuincentrum.

  2. Sophie

    De Taxussen hebben de winter super doorstaan en doen het goed. Levering van de planten ging hartstikke goed en snel.

  3. V. Besseling

    Goede kwaliteit planten voor een scherpe prijs. Ze zijn al snel aangeslagen en vormen een mooie Taxushaag.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.