Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus Baccata David

De Taxus Baccata David is een traag groeiende plant die bekend staat om zijn zuilvormige groei. De Baccata David vormt met zijn groenblijvende kleur een blikvanger in elke tuin of border.

Taxus Baccata David kopen

De Taxus Baccata David groeit in vergelijking met de gewone Taxus Baccata vrij langzaam. Toch kan de David met gemak binnen een aantal jaren een hoogte tussen de twee en drie meter bereiken. De plant kan hierdoor prima als solitair aangeplant worden en zal een blikvanger vormen in uw tuin of border. Het is echter ook mogelijk om met de Taxus Baccata David een haag te creëren. Door zijn winterharde karakter en groenblijvende kleur, komt de plant goed tot zijn recht op verschillende plekken in en rondom uw tuin én in combinatie met verschillende tuinstijlen.

De Taxus Baccata David onderscheidt zich van andere haagplanten door zijn zuilvormige groei en geelgroene, gestreepte bladeren. Een leuk detail is dat de Taxus Baccata David een drachtboom voor bijen is. U creëert hierdoor diversiteit in uw tuin en zorgt voor een fijne leefomgeving voor verschillende insecten.

Wetenschappelijke naam Taxus Baccata 'David'
Maximale hoogte 200 - 300 cm
Maximale breedte 100 cm
Groeisnelheid 10 cm - 15 cm per jaar
Dichtheid Volledig zichtdicht
Winterhard Zeer winterhard tot -35 °C
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
Onderhoud Zeer onderhoudsvriendelijk
Snoeien 1 keer per jaar
Taxus zuilvorm

Aanplanten van de Taxus Baccata David

De Taxus Baccata David is een sterke plant die zowel in de zon als in de schaduw geplaatst kan worden. Qua bodem is het belangrijk dat deze voedselrijk, lichtzuur en droog tot vochthoudend is. Bij een zeer vochtige bodem, raden we aan om deze te draineren. De Taxus Baccata David houdt namelijk – net als andere Taxus Baccata haagplanten – niet van natte voeten.

Het verzorgen van de Taxus Baccata David

De Taxus Baccata David heeft maar weinig onderhoud nodig en zal met de juiste verzorging jarenlang een pronkstuk in uw tuin vormen. Snoei de haagplant bij voorkeur tweemaal per jaar, in mei en september. U kunt de Taxus David radicaal terugsnoeien of in een bepaalde vorm snoeien. Als u de plant als solitair wilt aanplanten in uw tuin, is een snoeibeurt niet perse nodig.

In de eerste twee groeiperiodes en tijdens droge periodes is het van belang dat u de Taxus Baccata David van extra water voorziet. Geef de haagplant een keer per week een flinke slok met water. Houd de haagplant ook in de winter enigszins in de gaten. Als het een tijd niet geregend heeft, kan de Taxus Baccata David behoeftes hebben aan bewatering. Vergeet tot slot niet om de struik te bemesten. U zult zien dat uw Taxus Baccata David op deze manier binnen korte tijd uitgroeit tot een sterke, mooie en gezonde haagplant.