T/m september leveren wij planten in pot, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

T/m september leveren wij planten in pot, ook in de zomer aan te planten

Taxus 200 cm kopen

De Taxus 200 wordt veel toegepast als lage en hoge haag, die tevens het gehele jaar wintergroen is. Koop bij ons rechtstreeks uit eigen kwekerij voor de laagste prijs.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Taxus Baccata 100/120 cm

€16,76 per stuk

Taxus Baccata 120/140 cm

€28,32 per stuk

Taxus 140 cm t/m 340 cm

Vanaf €33,60 per stuk

Creëer een volle haag met de Taxus 200cm

De Taxus van 200 cm is een zeer geschikte haagplant als u een dichte haag wilt creëren in uw tuin of op de erfafscheiding. Zo staat de haagplant er om bekend het hele jaar door groen van kleur te blijven, weinig onderhoud nodig te hebben en goed te groeien op verschillende bodemsoorten. U kunt de Taxus bovendien op elke gewenste plek aanplanten: zowel in de zon als in de schaduw groeit de haagplant goed. De Taxus heeft klassieke, donkergroene naalden. In het najaar groeien er rode besjes aan de haagplant. Een absoluut voordeel van de Taxus is dat hij in elke gewenste vorm gesnoeid kan worden.

Taxus van 200 cm uit onze kwekerij

Onze kwekerij is gespecialiseerd in het kweken van de Taxus van 200cm (ook wel Taxus Baccata genoemd). Wij leveren de haagplant direct uit onze eigen kwekerij. Wij hebben de Taxus op voorraad in verschillende formaten vanaf 20/30 cm tot en met 260 cm hoog. Doordat wij ruim 60 jaar ervaring hebben met het kweken van de Taxus Baccata, garanderen wij kwaliteit. Daarnaast bieden wij u een vaste, lage prijs. U kunt de Taxus komen uitzoeken en ophalen in onze kwekerij, maar wij kunnen de haagplant ook verzenden. Wij doen dit op een plantvriendelijke wijze zodat de Taxus in perfecte staat bij u thuis arriveert.

98% van de klanten beveelt onze Taxussen aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“Wij hebben een tijd geleden bij deze Taxus kwekerij planten aangeschaft. Inmiddels staat er een prachtige Taxushaag, die voldoet aan al onze verwachtingen. Mooie prijs-kwaliteitverhouding.”

B. van Rooijen

“De Taxus planten werden snel geleverd en zijn ondanks het koude weer in de winter goed aangeslagen. Er staat al een mooi haagje aan weerskanten.”

L. Kemps

“Dankzij de Taxus Kweker hebben wij een prachtige Taxus wolk in onze voortuin. Zij hebben ons goed geadviseerd in hoe we dit konden creëren met Taxus planten en -bollen. Hier zijn wij heel blij mee. Aanrader!”

W. Loosdrecht

Onderhouden en snoeien van de Taxus 200 cm

De Taxus groeit gemiddeld 15 tot 25 cm per jaar. Dit is relatief langzaam. Snoei de Taxus Baccata één keer per jaar. Op deze manier zorgt u er voor dat de haagplant in goede conditie blijft. Gebruik voor het snoeien altijd een scherpe snoeischaar. Het snoeien kunt u het beste in augustus of september plannen. Vergeet de jaarlijkse snoeibeurt niet. De Taxus kan erg dikke takken krijgen als u hem niet snoeit. Deze takken zijn lastig om te snoeien en zullen met een zaag moeten worden gekortwiekt. Probeer tijdens het snoeien de bladeren van de Taxus niet te raken. De bladeren kunnen uitdrogen en/of bruine randjes gaan vertonen als ze aangetast worden.

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.

Taxushaag aanplanten

De taxushaag kan (met uitzondering tijdens vorst) het hele jaar door worden aangeplant. De laurierhaag kan tegen nachtvorst, maar als het overdag vriest, zal u het aanplanten van de haag uit moeten stellen naar een later moment. U kunt de jute om de kluit laten zitten wanneer u de Taxus gaat planten. Dit materiaal vergaat namelijk vanzelf op een natuurlijke manier. Let er op dat de bodem goed waterdoorlatend is, om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Voor het planten valt het aan te raden om de taxus ten minste een uur in water te leggen.

Plant de Taxus niet te diep in de bodem en maak altijd gebruik van aanplantgrond. Dit zorgt ervoor dat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Bewater de Taxus na het aanplanten. Bij de juiste verzorging na het planten zal deze plant zich ontwikkelen tot een levendige en krachtige heester.

Hoe moet ik de Taxus 200cm aanplanten?

U kunt de Portugese Laurier in elk seizoen aanplanten. Enkel tijdens vorstperiodes kunt u het aanplanten van de Portugese Laurier beter even uitstellen. U heeft 2,5 haagplant per meter nodig om een dichte haag te creëren.  Heeft u een andere hoogte van de Taxus, kijk dan in de tabel hoeveel Taxus planten er per meter geadviseerd worden.

  1. U begint met het graven van een kuil. De kuil mag niet dieper zijn dan de hoogte van de kluit van de Portugese Laurier. De breedte van de kuil moet ongeveer 1/3 groter zijn dan de kluit.

  2. Woel de bodem los. Meng vervolgens de (biologische) aanplantgrond met de aarde in de kuil en de uitgegraven grond.

  3. Plaats de Taxus 200cm in de kuil. Schep de uitgegraven aarde terug in de kuil en druk de grond goed aan. Geef de Taxus direct na het aanplanten water. Voorkom hierbij dat de grond te vochtig wordt.

  4. Na het aanplanten is het belangrijk om de Taxus regelmatig te bewateren. Bij zeer droog of warm weer kunt u dit dagelijks of om de dag doen.

Hoogte Advies
30 - 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 - 60 cm kluit / pot 4 planten per meter
60 - 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 - 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 - 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 - 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 - 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 - 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
180 - 200 cm kluit / pot 2,5 plant per meter

Taxus online kopen en bestellen

De Taxus is een geliefde haagplant. Deze komt in iedere tuin goed tot zijn recht en groeit vrij snel. De taxus heeft sterke eigenschappen waardoor deze zelfs in zeer strenge winters winterhard is en de naalden niet zal verliezen. Je geniet het hele jaar door van privacy en beschutting in de tuin.

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van haagplanten en leveren de Taxus uit eigen kwekerij. U profiteert van onze jarenlange ervaring en kunt rekenen op een gezonde en mooie Taxus met een goed doorwortelde kluit. Deze leveren wij direct uit eigen kwekerij voor een scherpe prijs. U bestelt de Taxus heel eenvoudig in onze website. Heeft u vragen, dan helpen wij u graag. Wij zijn bereikbaar via de chat, telefoon of mail. Alle planten worden in een nette en veilige verpakking verzonden, zodat deze in optimale staat bij u thuis arriveert. Ook kunt u ervoor kiezen om uw planten bij ons af te komen halen.

Veelgestelde vragen

Taxus planten in pot kunt u in principe het hele jaar door aanplanten, behalve bij heel warm weer. Taxussen met kluit kunt u het beste in de periode tussen eind september en begin april aanplanten. Houd wel de weersomstandigheden in de gaten, want de Taxus aanplanten bij vorst – evenals de vorstperiode na het planten – is niet bevorderlijk voor de plant.

De hoeveelheid Taxus planten per strekkende meter is afhankelijk van de hoogte van de Taxussen die u aanschaft. Om een mooie, volle Taxushaag te krijgen, adviseren wij onderstaande aan te houden:

  • 30-40 cm: 6 planten per meter
  • 40-60 cm: 4 planten per meter
  • 60-80 cm: 4 planten per meter
  • 80-100 cm: 4 planten per meter
  • 100-120 cm: 3 planten per meter

De beste periode om de Taxus Baccata te snoeien is in mei en in september. Om een mooie, volle Taxushaag te krijgen is het advies dan ook om deze tweemaal per jaar te snoeien. Tip: begin onderaan met snoeien en ga van breed naar smal, zo krijgt de gehele Taxushaag voldoende zonlicht.

Kennisbank Taxus

Taxus wolk

Taxus wolk

De Taxus is alom bekend als haag en om solitair aan te planten. Maar wist u dat er ook prachtige Taxus wolken mee

Lees verder »

Taxus in zuilvorm

De Taxus Baccata haag is veelvuldig terug te vinden in de Nederlandse tuinen. Met zijn donkergroene naalden en compacte groei geeft deze plant

Lees verder »