Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Voorbereiding van de tuin op Taxus haag

Taxushaag Baccata in voortuin

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer u de tuin prepareert op de toekomstige Taxus haag, scheelt dit tijd op de dag dat u de planten ook echt in de grond wilt gaan zetten. Zo kunt u de standplaats alvast voorbereiden, de geul graven en klaarmaken en de juiste grond in huis halen. 

Standplaats Taxus onkruidvrij maken

De Taxus planten zijn niet direct zelfvoorzienend en moeten dus een handje geholpen worden voor wat betreft het verkrijgen van water. Belangrijk daarbij is dat onkruid het vocht niet uit de bodem trekt, voor de neus van de Taxus Baccata planten langs. Maak de toekomstige standplaats van de haag dus onkruidvrij, tot op een halve meter van de haag af. Zo voorkomt u dat het vocht van de Taxus wordt afgepakt. 

Geul graven en grond waterdoorlatend maken

Het aanplanten van de haag is een eenvoudige klus. Alleen het graven van de geul kost eventjes tijd. Als u dit van tevoren doet, maakt u het uzelf veel gemakkelijker op de dag dat u de Taxussen in de grond wilt gaan zetten. Dan is het halve werk al gedaan. Meet goed uit waar de haag moet komen te staan en graaf alvast de geul. De diepte en breedte hiervan is afhankelijk van de grootte van de kluit, wat weer verschilt per planthoogte. Belangrijk is dat de Taxus niet te diep mag worden aangeplant. Bij de kleinste formaten volstaat in veel gevallen een geul van 15×15 cm, bij een planthoogte van rond de 1 meter is een geul van 20×20 a 25×25 cm voldoende. Kiest u voor een hoog formaat? Hanteer dan ongeveer 40×40 cm. 

Als er iets is waar de Taxus Baccata haag niet goed tegen kan, zijn het ‘natte voeten’. De grond dient goed waterdoorlatend te zijn, hemelwater moet direct in de bodem weg kunnen zakken. Op moment dat u de geul graaft, is het dus belangrijk dat u de uitgegraven grond goed door elkaar spit. Evenals de grond onderin de geul. Zo maakt u de bodem alvast goed waterdoorlatend.

Aanplantgrond

Om een gezonde Taxushaag te krijgen die goed aanslaat, is het belangrijk dat de planten worden voorzien van de juiste voedingsstoffen en mineralen. Het is daarom raadzaam om aanplantgrond te gebruiken bij het aanplanten. Hier zit tevens vaak een wortelstimulator in, waardoor de planten sneller wortelen. U kunt een zak van 40L hanteren op +/- 3 a 4 strekkende meter. Dit is altijd bij een nabijgelegen tuincentrum verkrijgbaar.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.