Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Verwaarloosde Taxus snoeien

Het snoeien van een Taxus haag

Staat er een oude Taxushaag of solitaire Taxus in uw tuin die te breed en/of te hoog is geworden? Geen probleem! U kunt een verwaarloosde plant gerust terugsnoeien tot op het kale hout. Van daaruit groeit de Taxus weer uit met nieuwe uitlopers, waardoor u de struik of haag op de gewenste afmeting kunt krijgen. Het rigoureus terugsnoeien doet u bij voorkeur in het najaar of in de wintermaanden, wat positief werkt op het herstel van de Taxus haag. 

Tips verwaarloosde Taxus terugsnoeien

Het snoeien van een verwaarloosde Taxus is een eenvoudige klus. Wel zijn er een paar zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Zo is het goed om gebruik te maken van een scherpe schaar. Een botte schaar beschadigt namelijk de takken van de Taxus dusdanig, dat ze kunnen afsterven. Daarnaast is het raadzaam om het terugsnoeien aan het begin van het najaar, zo heeft de Taxus daarna de tijd om te herstellen en heeft het geen last van volle zon die verbranding van de plant kan veroorzaken. Wilt u de haag ook aan de onderzijde mooi vol krijgen? Zorg er dan voor dat de Taxus aan de onderkant wat breder is dan van boven. Hierdoor zorgt u ervoor dat de Taxus Baccata haag ook aan de onderzijde voldoende zonlicht krijgt en er hierdoor eerder nieuwe uitlopers komen. 

Verzorging verwaarloosde Taxus Baccata

De bodem waar de Taxus in staat, dient voedingsrijk en waterdoorlatend te zijn. Verwen de grond daarom periodiek met wat organische mest. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van DCM meststoffen voor Taxus, hier zit magnesium in wat de venijnboom nodig heeft. Zorg ervoor dat het water direct goed de bodem in kan zakken en verwijder onkruid in de buurt van de Taxussen. Let op dat de planten niet uitdrogen en geef dus voldoende water.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.