Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Veelzijdigheid van Taxus Baccata

taxus-wolk

De Taxus Baccata is een populaire plant die op verschillende manieren is toe te passen. Zo kan deze wintergroene heester niet alleen als haag gebruikt worden, maar is deze ook geschikt voor vormsnoei als bol of kegel, kan er een gehele Taxus wolk van gemaakt worden of alleen toegepast worden als solitaire plant.

Taxus Baccata als haag

In de meeste gevallen wordt de Taxus Baccata gebruikt als Taxus haag. U creëert hiermee een dichte, groenblijvende haag die veel privacy biedt en zeer onderhoudsvriendelijk is. Door zijn winterhard heeft u gegarandeerd een haag die het gehele jaar door groen blijft. De donkergroene naalden geven een luxueuze uitstraling en u kunt de relatief smalle haag door laten groeien tot een hoogte van wel 4 meter.

Taxus snoeivormen

Door de Taxus Baccata als bol, kegel, piramide of in een andere snoeivorm te snoeien, heeft u het gehele jaar een prachtige blinkvanger in de tuin. Zo is een Taxusbol, -kegel of -piramide mooi als focuspunt in een border. Ook kunt u twee hoge Taxuspiramides naast een tuinpoort of voordeur plaatsen, wat een prachtige uitstraling geeft als ‘wachters’. Wilt u een kant-en-klare Taxus in een snoeivorm kopen? Denk er dan aan dat de prijzen hiervan gemiddeld hoger liggen, aangezien de Taxus een langzaam groeiende plant is.

Taxus wolk

Door Taxus bollen en -struiken van verschillende hoogtes te mixen, kunt u prachtige Taxus wolken creëren. Zodra de bollen en struiken meer aan de zijkanten gaan groeien, krijgt het geheel meer ‘body’ en ontstaat al snel het idee van een wolk.

Taxusbomen solitair

Het is erg mooi om Taxusbomen in groepjes solitair aan te planten en mooi hoog te laten worden. Dit geeft uw tuin een elegante uitstraling. Ook kan de Taxus in spiraalvorm geknipt worden, zoals de meeste conifeersoorten worden gebruikt. Door de trage groeisnelheid van de Taxus, is het voordeel dat deze voor langere tijd hun snoeivorm behouden.

Verse Taxus planten uit eigen kwekerij

Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het kweken van Taxus planten. Deze kunt u bij ons voor de laagste prijs verkrijgen, vers van het land. Alle planten worden op plantvriendelijke wijze getransporteerd vanuit onze Taxus kwekerij, direct naar u thuis. Wilt u liever zelf langskomen om de planten op te komen halen? Ook dat is mogelijk! Plaats eenvoudig online een bestelling en kom gerust langs wanneer het u uitkomt.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.