Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxussnoeisel inleveren voor medicijnen tegen kanker

Taxus snoeisel voor medicijnen tegen kanker

Wist u dat de naaldjes van de Taxus Baccata belangrijke basis grondstoffen bevatten voor chemotherapieën? De Taxus Taxi haalt uw snoeisel kosteloos binnen drie dagen op en verzamelt dit, in de strijd tegen kanker. Als Taxus kwekerij promoten wij dit prachtige initiatief uiteraard graag. Strijd mee tegen kanker en laat uw taxussnoeisel ophalen door de Taxus Taxi.

Wat is er precies bruikbaar van de Taxus Baccata plant? 

Niet iedere tak van de Taxus Baccata bevat stoffen voor de medicijnen. De kwaliteit van het in te leveren taxussnoeisel is daarom van groot belang. Het draait allemaal om de stof Taxol, wat wordt gebruikt in kanker remmende medicijnen. De stof 10-deacetylbaccatine III, wat in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de haag zit, wordt geëxtraheerd. Houdt tevens in dat hele oude struiken of oude takken niet bruikbaar zijn hiervoor. Jonge scheuten van de Taxus Baccata zijn vaak herkenbaar aan de wat lichtgroene kleur, t.o.v. het donkergroene wat daarachter zit, bij de wat dikkere takken. Tevens is het voor de Taxus Taxi belangrijk dat er geen takken, zand en bladeren bevinden tussen het snoeisel van jonge scheuten. 

Meedoen met uw Taxussnoeisel in strijd tegen kanker? 

Wilt u meedoen? Meld u dan aan via de Taxus Taxi, daar vindt u tevens eventuele andere voorwaarden en tips voor het snoeien van de Taxus. Het laten ophalen van uw taxussnoeisel is al mogelijk vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi tas. Heeft u minder snoeisel maar wilt u toch graag deelnemen aan dit prachtige initiatief? Zamel dan samen met andere buurtgenoten het snoeisel van de Taxus in.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.