Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus zelf stekken

taxus-baccata-stekken-vermeerderen

Heeft u een Taxus haag in de tuin staan en wilt u hier graag meer planten van hebben? Dit kunt u doen door direct de benodigde hoeveelheid planten te bestellen, maar ook door deze zelf te stekken. Ja, dit kost uiteraard extra tijd in vergelijking met direct de juiste maat Taxus kopen. Maar wellicht vindt u het leuk om de Taxus zelf te stekken! Wij geven u tips hoe u de planten het beste kunt vermeerderen. 

Is de Taxus goed te stekken?

Het stekken van planten is populair bij tuinliefhebbers. Het vergt tijd, energie en geduld, maar is wel hartstikke leuk als u uw eigen gekweekte haag kunt aanplanten! Maar is de Taxus hier wel voor geschikt? Het antwoord is ja. Het is niet de meest ideale plant voor het vermeerderen. Maar wie groene vingers heeft, kan de Taxus Baccata in principe stekken. Wel vergt het veel geduld voordat er een echte haag staat, dankzij zijn groeisnelheid van 10 a 20 centimeter per jaar.

Hoe Taxus Baccata vermeerderen?

Om de Taxus Baccata te vermeerderen, knipt u stukjes / takjes van 10 a 15 centimeter van de volwassen plant af en plaatst u deze in een plantenbak. Belangrijk is dat u de grond in de bak goed vochtig houdt, vervolgens groeien er vanzelf wortels in. Een uitdaging bij stekken is wel dat de grond niet te nat dient te worden. Zorg er dus voor dat overtollig water goed afgevoerd kan worden, maar ook dat de stekjes niet uitdrogen. Zodra ze groot genoeg zijn om in de grond aangeplant te worden, kunt u ze uit de stekbak halen en buiten aanplanten.

Nadelen van Taxus zelf stekken

Het stekken van de Taxus kost veel tijd en geduld. Het lijkt eenvoudig, maar het levert zelden een mooie, volle Taxus Baccata plant op. Dit heeft met name te maken met de periode van dat er gestekt kan worden, namelijk in de maanden oktober en november. Daarnaast verzwakken de planten zodra ze uit de plantenbak gehaald worden en buiten in de grond worden gezet.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.