Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus snoeien in de zon

Taxus in de zon gesnoeid

Om een Taxus gezond en mooi vol te houden, is het raadzaam om de planten twee keer per jaar te snoeien. Eerst rond het einde van het voorjaar (mei – juni) en een tweede keer aan het einde van de zomer (eind augustus – halverwege september). Maar een Taxus snoeien in de zon, kan dat ook? 

Snoei geen Taxus haag in de zon

Ondanks dat u het zelf allicht fijn vindt om lekker in de zon te gaan snoeien, houdt de Taxus haag hier niet van. De verse snijvlakken kunnen bij warm weer in de zon uitdrogen en daardoor later afsterven. Om verbranding van de blaadjes te voorkomen, is het beter om de planten op een bewolkte dag te snoeien of in de avond. Dit is het ideale moment voor het snoeien van de Taxus Baccata. Geef de planten ook geen snoeibeurt bij vorst en/of heel lage temperaturen. Bij regenval kan het wel, maar is niet ideaal. Het snoeigereedschap verroest hierdoor namelijk sneller. 

Tips bij snoeibeurt Taxus bij warm weer

Om te voorkomen dat de Taxushaag onderaan geen zonlicht krijgt en daardoor na het snoeien niet meegroeit met de rest van de haag, is het slim om de haag van onderaan van breed naar smal te snoeien. Hierdoor krijgt de onderkant ook voldoende zonlicht. Houd er rekening mee dat de Taxus een giftige plant is. Draag dus zowel bij het snoeien als bij het opruimen van Taxussnoeisel handschoenen. Wist u trouwens dat u met het verzamelen van het snoeisel helpt bij medicijnen tegen kanker met Taxus? Is de struik verwilderd? Het is geen probleem om een verwaarloosde Taxus terug te snoeien tot op het hout.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.