Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus onderhoud en verzorging

Het snoeien van een Taxus haag

De Taxus Baccata heeft sterke vertakkingen die snel mooi dicht groeit. Daardoor is het een ideale haagplant die past bij iedere tuininrichting. Vooral wanneer u gesteld bent op uw privacy maar geen liefhebber bent van schuttingen is de Taxus Baccata een goede erfafscheider. In het najaar vormen er zich kleine, rode besjes waardoor een Taxushaag er nog mooier uit ziet. Op zich vergt de Taxus maar weinig onderhoud en blijft het, zelfs tijdens een koude winterperiode met strenge vorst, mooi groen. De Taxus Baccata gedijt zowel in de volle zon als op een schaduwrijke plek. Het kan ook in iedere grondsoort worden aangeplant, of dit nu klei of zandgrond is. Belangrijk is wel dat de grond niet te vochtig is want de Taxus Baccata heeft een hekel aan natte voeten. 

Taxus verzorgen

Na het aanplanten is het belangrijk om de Taxus haag regelmatig van water te voorzien, met name in het voorjaar en in de zomer. Zo wordt voorkomen dat de grond uitdroogt en daarmee ook de planten. Gemiddeld is een paar keer per week water geven voldoende, maar bij warm- en droog weer is dagelijks water geven raadzaam. Belangrijk is echter wel dat de grond goed waterdoorlatend is en het water dus direct de bodem in kan zakken. Voorkom dat er een plas water boven de grond blijft staan, anders kan er wortelrot plaats gaan vinden.

Om de Taxus haag van de juiste voedingsstoffen te voorzien, is het goed om organische mest te geven. Dit mogen gewoon organische mestkorrels zijn of meststoffen van DCM voor Taxus.

Taxus Baccata snoeien

Om de groei van de Taxus Baccata te bevorderen wordt 2x per snoeien aanbevolen. De ideale periode hiervoor is het einde van het voorjaar en in de late zomerperiode. Snoei tijdens een bewolkte, niet al te warme dag. De Taxus Baccata is giftig dus draag handschoenen. Biedt het snoeiafval aan bij uw gemeente of een hoveniersbedrijf. De Taxus Baccata bevat namelijk een grondstof dat erg bruikbaar is voor de aanmaak van kanker bestrijdende geneesmiddelen. Met een simpel gebaar draagt u met uw snoeiafval dus een steentje bij!

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.