T/m september leveren wij potgekweekte planten, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus onderhoud en verzorging

Het snoeien van een Taxus haag

De Taxus Baccata heeft sterke vertakkingen die snel mooi dicht groeit. Daardoor is het een ideale haagplant die past bij iedere tuininrichting. Vooral wanneer u gesteld bent op uw privacy maar geen liefhebber bent van schuttingen is de Taxus Baccata een goede erfafscheider. In het najaar vormen er zich kleine, rode besjes waardoor een Taxushaag er nog mooier uit ziet. Op zich vergt de Taxus maar weinig onderhoud en blijft het, zelfs tijdens een koude winterperiode met strenge vorst, mooi groen. De Taxus Baccata gedijt zowel in de volle zon als op een schaduwrijke plek. Het kan ook in iedere grondsoort worden aangeplant, of dit nu klei of zandgrond is. Belangrijk is wel dat de grond niet te vochtig is want de Taxus Baccata heeft een hekel aan natte voeten. 

Taxus verzorgen

Het aanplanten van de Taxus kunt u het beste doen in de periode tussen eind september en eind mei, behalve tijdens een vorstperiode. Alleen tijdens hele droge periodes kunt u de Taxus Baccata van extra water voorzien en in de eerste periode dat het net aangeplant is. Daarna geldt: hoe droger de grond waarin de Taxus is aangeplant, hoe beter! Blijft de grond toch te nat, dan is het goed om deze op diverse plaatsen in te prikken. Dit kan bijvoorbeeld met een riek of grondboor. Of leg een drainagesysteem aan zodat overtollig vocht goed weg kan lopen. De Taxus Baccata is namelijk gevoelig voor wortelrot. Vochtige grond is goed, té nat niet! Mocht de Taxus toch te nat zijn geweest en niet meer goed groeien dan kunt u deze volledig terug snoeien. 

Taxus Baccata snoeien

Om de groei van de Taxus Baccata te bevorderen wordt 2x per snoeien aanbevolen. De ideale periode hiervoor is het einde van het voorjaar en in de late zomerperiode. Snoei tijdens een bewolkte, niet al te warme dag. De Taxus Baccata is giftig dus draag handschoenen. Biedt het snoeiafval aan bij uw gemeente of een hoveniersbedrijf. De Taxus Baccata bevat namelijk een grondstof dat erg bruikbaar is voor de aanmaak van kanker bestrijdende geneesmiddelen. Met een simpel gebaar draagt u met uw snoeiafval dus een steentje bij!

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.