Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus inheems in Nederland

Inheemse Taxus

Wanneer we het hebben over inheemse planten, gaat het om wilde planten die zonder menselijke inbreng in Nederland groeien. De Taxus is hier een van. 

Taxus in Nederlandse natuur

Van oorsprong is de Taxus inheems in Nederland bij Boekelo, Winterswijk en regio Twente. In Winterswijk is zelfs door een ecoloog een inheemse populatie Taxussen gevonden. De struiken waren erg belangrijk voor onze voorouders. Zo werden er attributen – waaronder handbogen – gemaakt van taxushout, mede doordat het zeer buigzaam is. Daarnaast was het in Europa op veel plekken een heilige boom. De venijnbomen waren al terug te vinden in Europa tot het zuidelijke Scandinavië. Taxus is een van de drie naaldboomsoorten die inheems zijn in Nederland, naast de grove den en de jeneverbes. 

Taxus haag in de tuin

Een Taxus aanplanten in de tuin houdt in dat u een volle, compacte haag krijgt die goed winterhard is. Doordat de plant inheems is, is deze goed bestand tegen het Nederlandse klimaat. De Taxus Baccata groeit gemiddeld 15 cm per jaar en laat zich goed snoeien. Hierdoor is het geschikt als Taxus blokhaag, een hoge haag of juist een lage Taxus haag. Het geeft uw tuin een prachtige, authentieke uitstraling. In de herfst komen er rode besjes aan te hangen, die de tuin tot leven brengen. De planten kunnen op vrijwel iedere standplaats en grond staan, zolang de bodem maar waterdoorlatend is. Hierdoor is kleigrond geen ideale bodem.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.