Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus in zuilvorm

Taxus zuilvorm

De Taxus Baccata is veelvuldig terug te vinden in de Nederlandse tuinen. Met zijn donkergroene naalden en compacte groei geeft deze plant u een schitterende, groenblijvende haag die u eenvoudig laag kunt houden maar ook metershoog kan laten worden. De Taxus is tevens uitstekend geschikt voor vormsnoei. Maar wist u dat er ook een speciaal soort is als zuilvorm? De Taxus baccata ‘Fastigiata Robusta’. Ook de Taxus Baccata David staat bekend om zijn zuilvorm.

Taxus zuil met de Taxus baccata ‘Fastigiata (Robusta)’

Wanneer u een Taxus zuilvorm wilt aanplanten, is de Taxus baccata ‘Fastigiata’ of ‘Fastigiata Robusta’ uitstekend geschikt. Deze plant groeit zeer smal, heeft net als de haagplant mooie, donkergroene naalden en is hiermee een prachtige eyecatcher in uw tuin. De zuilvorm kan +/- 4 meter hoog worden en een maximale breedte van circa 1 meter. Hiermee is de Taxus Baccata ‘Fastigiata (Robusta)’ uitstekend geschikt om solitair aan te planten als zuil. De takken groeien langzaam en recht omhoog. Bij de meeste Taxus zuilvormen zijn de jonge twijgen lichtgroen en de naalden donkergroen. 

Taxus zuilvorm aanplanten

De Taxus baccata ‘Fastigiata (Robusta)’ kan zowel in de zon, halfschaduw als schaduw staan. Bij een gebrek aan zonlicht zal de winterharde Taxus zuilvorm dus uitstekend groeien. Ook voor wat betreft het grondsoort heeft de zuil weinig voorkeur. Belangrijk is dat de grond goed waterdoorlatend is – om wortelrot te voorkomen – en de Taxus baccata ‘Fastigiata (Robusta)’ verdraagt geen verharding. 

Taxus Baccata uit eigen kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Taxus Baccata. Deze leveren wij op plantvriendelijke wijze direct uit eigen Taxus kwekerij, zonder tussenhandel, voor een scherpe prijs bij u thuis af. Met onze groeigarantie van 3 maanden krijgt u gegarandeerd een prachtige, groenblijvende Taxus haag in uw tuin.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.