Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus drastisch terugsnoeien

Het snoeien van een Taxus haag

De Taxus verdraagt een drastische snoeibeurt beter dan andere coniferen. Het is dan ook geen probleem om de Baccata flink terug te snoeien. Ideaal als u vindt dat de haag of struik te breed is geworden. Het beste is om dit te voorkomen, door twee keer per jaar de Taxus een snoeibeurt te geven. Maar een verwaarloosde Taxus snoeien biedt uitkomst wanneer het kwaad al is geschied.  

Wanneer Taxus drastisch snoeien?

De Taxushaag kan twee keer per jaar gesnoeid worden. De planten drastisch snoeien doet u het beste in het voorjaar, in de maand mei, of aan het begin van het najaar. Idealiter gebeurt dit op een bewolkte, regenachtige dag. Houd er wel rekening mee dat het een aantal jaren kan duren voordat de haag weer dicht is gegroeid, wanneer u de planten flink terugsnoeit. Betreft het oude planten die er al langere tijd staan? Let dan op dat u niet helemaal tot op het hout terugsnoeit. 

Snoeiafval voor het goede doel

Heeft u uw Taxus drastisch teruggesnoeid? Gooi het snoeiafval dan niet direct weg! In de naalden zit namelijk een stofje dat wordt gebruikt voor chemotherapie. Dit zit niet in de oude takken en naalden, maar in de lichtgroene uitlopers van de plant. Help mee in de strijd tegen deze ziekte en lever Taxussnoeisel in voor medicijnen tegen kanker. Ruim het overige snoeiafval ook goed op, dit doordat de plant giftig is voor mens en dier.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.