Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus, de perfecte haag voor in uw voortuin

Taxus Baccata in tuin

In veel voortuinen is de Taxushaag terug te vinden en dat is niet zonder reden. Met de Taxus maakt u een volle haag die compact groeit en mooie, donkergroene naalden heeft. Omdat de planten goed winterhard en wintergroen zijn, geeft u uw tuin het gehele jaar meer groen en hiermee een prachtige uitstraling. Omdat deze coniferensoort oersterk is, staat er een haag waar u lange tijd van kunt genieten en door kunt laten groeien tot een metershoge Taxushaag, of eenvoudig laag houdt door middel van een jaarlijkse snoeibeurt. 

Taxus is ideaal voor in de voortuin

De Taxus kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Heeft u dus een voortuin op het noorden of op het zuiden? Geen probleem! Op iedere plek slaat de Taxus Baccata goed aan. Veel coniferen hebben een relatief vlotte groeisnelheid, maar bij de Taxus is dit 15 a 20 cm per jaar. Voordeel hiervan is dat de planten minder wild groeien en u de haag dus eenvoudig in vorm kunt houden, door bij voorkeur twee keer per jaar te snoeien (in mei en september). Uiteindelijk kan de Taxushaag doorgroeien tot een hoogte van wel 5 meter. Hiermee heeft u een zichtdichte privacyhaag, waardoor u meer van uw privacy kunt genieten in- en rondom het huis. Maar dankzij zijn relatief langzame(re) groeisnelheid, wordt de Taxus Baccata ook veel gekozen voor in de voortuin om tot een halfhoge haag door te laten groeien. Door de planten te snoeien houdt u ze eenvoudig op de gewenste hoogte en kunt u zodoende nog steeds goed te tuin uit kijken. Met die reden wordt de Taxus ook regelmatig gekozen als buxusvervanger. Wij hebben de planten in diverse planthoogtes verkrijgbaar, van 20/30 cm t/m 300/320 cm.

Aanplanten van Taxus Baccata

Het aanplanten van de Taxus Baccata in de voortuin is een zeer eenvoudige klus. Belangrijk is dat u de grond goed losmaakt bij het creëren van de geul, zodat het waterdoorlatend wordt. De Taxus houdt namelijk niet van te natte ‘voeten’. Betreft het een kleigrond? Leg dan bij voorkeur een drainage aan, omdat de kans aanwezig is dat de grond anders te vochtig is. Zodra de geul is gegraven (deze dient iets groter te zijn dan de kluit), is het goed om aanplantgrond met wortelstimulator te verspreiden in de geul en tussen de uitgegraven grond. Op die manier krijgt de Taxus haag direct de juiste mineralen en slaan ze beter aan. Vervolgens plaatst u de planten goed rechtop in de geul, gooit de uitgegraven grond terug en drukt dit rondom de haagplanten aan. Geef direct goed water aan de planten en uw Taxushaag in de voortuin is klaar!

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.