Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus als vervanger van buxus

Taxus als buxus vervanger

Het is inmiddels bekend dat de buxus op steeds meer plekken wordt aangetast door de buxusmot / -rups en allerlei buxusziekten. Natuurlijk kunt u uw haag bestrijden tegen deze plaagdieren. Doe dit echter wel op tijd, want voor u het weet kunt u de complete buxushaag weggooien omdat deze is kaalgevreten. Wilt u echter niet continu bezig zijn met het bestrijden hiervan, en daarmee tijd en geld besparen? Kies dan voor een buxusvervanger. Er zijn meerdere, groenblijvende haagplanten die hiervoor gebruikt worden. Een daarvan, is de Taxus. Deze is immuun tegen buxusziekten en de buxusrups heeft geen behoefte aan de taxusnaalden. 

Het buxusalternatief Taxus Baccata

Een conifeer is niet per definitie een uitstekende buxusvervanger, daar de planten teveel afwijken qua uiterlijk van de buxus. De Taxus Baccata is hierop echter een uitzondering. Met de Taxus creëert u een groenblijvende haag die u als lage haag kunt houden, maar ook geschikt is om tot een metershoge haag door te laten groeien. U heeft hier door middel van het snoeien van de Taxus eenvoudig invloed op. Bovendien kunt u de Taxushaag, net als bij de buxus, eenvoudig in een strakke vorm snoeien en zodoende snel een formele haag creëren. Hierdoor bent u opvallend weinig tijd kwijt aan het onderhouden van de nieuwe haag, terwijl deze wel veel groen in uw tuin aanbrengt. Omdat de Taxus uitstekend winterhard en groenblijvend is, geniet u gegarandeerd het gehele jaar van een groene haag.

Onderhoudsvriendelijke buxusvervanger

Met de Taxus heeft u een zeer onderhoudsvriendelijke buxusvervanger. Wel is het belangrijk, net als bij de buxus, dat de grond goed waterdoorlatend is. Zo voorkomt u dat de wortels gaan rotten, omdat deze van de Taxus niet lang onder water kunnen staan. Verder kan de Taxus Baccata op nagenoeg alle grondsoorten aangeplant worden. Dit is alleen niet het geval bij zware klei, wat te maken heeft met dat de grond goed waterdoorlatend moet zijn. 

Net als de buxus, hoeft ook de Taxus maar twee keer per jaar gesnoeid te worden. De snoeiperiode is tevens identiek: mei en september. Belangrijk is echter wel, dat u niet snoeit bij volop zonneschijn. Zon kan tijdens een snoeibeurt ervoor zorgen dat de naalden verbranden. Idealiter snoeit u dus op een bewolkte dag, of na een regenbui.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.