Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Taxus aanplanten in de zomer

Hoe en wanneer Taxus haag planten aanplanten

Zodra de warme zomerperiode eraan komt, en is begonnen, gaan veel mensen aan de slag met hun tuin. Wilt u graag meer beschutting in de tuin of een borderhaagje aanplanten? Dan is een Taxus haag kopen een goede optie. Maar is het nog wel mogelijk om Taxus in de zomer aan te planten? Wij leggen het u uit in dit artikel. 

Taxus Baccata in de zomer planten

De Taxus Baccata haag is in principe het gehele jaar door aan te planten, mits er gebruik wordt gemaakt van potgekweekte planten in de periode juni – september. Tijdens deze warme zomermaanden is de temperatuur te hoog om planten met kluit uit de volle grond, waar een jute zak omheen zit, aan te planten. Deze Taxussen met kluit zijn dan ook verkrijgbaar tot medio mei. In pot kunnen de wortels in een beschermde omgeving groeien en ervaren ze zo min mogelijk stress. 

Meer voordelen potgekweekte planten

Naast het feit dat de Taxus in pot dus ook in de zomer aangeplant kan worden, zijn er nog meer voordelen. Potgekweekte planten hoeven niet zo snel mogelijk in de grond te worden gezet. Omdat de planten toch in pot staan, is het geen probleem als u bij wijze van spreken een paar weken wacht met aanplanten. Bij Taxus met kluit is dit anders, daarbij is het raadzaam om de planten binnen een week – bij voorkeur binnen een paar dagen – in de grond te zetten. Een ander voordeel van Taxus die in pot is gekweekt, is dat ze een zeer sterke, doorgewortelde kluit hebben. Houdt in dat ze direct gaan groeien zodra u ze in de tuin heeft gezet, waarna het uitgroeit tot een mooie, volle haag. 

Taxus haag verplanten in de zomer

Een bestaande Taxus haag in de zomer verplanten is echter af te raden. Indien u de planten wilt verplaatsen naar een andere standplaats in de tuin, is het raadzaam dit in de herfst te doen. De Taxussen gaan dan hun rustperiode in en de warme temperaturen zijn voorbij, waardoor de kans op een succesvolle verplanting groter is.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.