Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Kan de Taxus in de schaduw geplaatst worden?

Taxus Baccata in halfschaduw

Als u een groenblijvende haag wilt creëren is de Taxus ideaal. Deze haag geeft uw tuin een prachtige uitstraling en biedt het hele jaar privacy. De planten zijn tevens zeer onderhoudsvriendelijk. Maar wat is nu de ideale standplaats van de Taxus? In de schaduw, zon of halfschaduw?

Taxus in de schaduw

Zowel de zon als de schaduw, evenals halfschaduw, is een goede standplaats voor de Taxus. De haagplant heeft hier dus geen voorkeur in, dit maakt het voor u een stuk gemakkelijker om een geschikte standplaats voor uw Taxushaag in de tuin te vinden. Wel vindt deze plant het fijn om in een humusrijke bodem te staan, die bij voorkeur kalk en magnesium bevat. De grond dient in ieder geval niet te nat te zijn. Daarom raden wij alleen af om de Taxushaag in de kleigrond aan te planten.

Taxus Baccata haag aanplanten

De Taxus Baccata kunt u in de schaduw, zon of halfschaduw aanplanten van eind september t/m begin april. Let hierbij wel op dat het op moment van aanplanten van de Taxus niet vriest, evenals op korte termijn daarna. Kies een goede plek uit voor de Taxushaag, waar de grond dus niet te nat is. Zorg ervoor dat de grond in een straal van 50 centimeter waar de haag moet komen te staan, onkruidvrij is. Vervolgens graaft u de geul waar de Taxushaag komt te staan. De geul hoeft niet diep uitgegraven te worden, omdat de planten niet te diep aangeplant dienen te worden. Bij een Taxus met kluit of pot, kunt u de bovenkant van de kluit aanhouden voor de juiste diepte. Nu de geul gegraven is, maakt u de grond daarin wat losser en voegt u optioneel geschikte compost toe, zoals aanplantgrond. De Taxus planten kunnen nu in de geul geplaatst worden. Om voor een dichte haag te zorgen, is het belangrijk dat u de juiste hoeveelheid Taxus planten per meter hanteert. Zijn alle planten in de geul gezet? Schep dan nu de uitgegraven grond terug en duw dit stevig aan rondom de planten.

Kan de Taxus in de schaduw?

Zowel de zon als de schaduw, evenals halfschaduw, is een goede standplaats voor de Taxus. De haagplant heeft hier dus geen voorkeur in, dit maakt het voor u een stuk gemakkelijker om een geschikte standplaats voor uw Taxushaag in de tuin te vinden.

Wat is het ideale grondsoort voor de Taxus?

De Taxus vindt het fijn om in een humusrijke bodem te staan, die bij voorkeur kalk en magnesium bevat. De grond dient in ieder geval niet te nat te zijn. Hiermee is een kleigrond niet ideaal voor de Taxus.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.