Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe en wanneer Taxus planten?

Hoe en wanneer Taxus haag planten aanplanten

De beste periode om Taxus met kluit te planten is vanaf het einde van de zomer tot het begin van de lente. Het gehele najaar en de winter kan dus de prachtige Taxus de grond in. Let wel: doe dit niet tijdens een vorstperiode en ook niet wanneer er op korte termijn nog vorst op komst is. Houd na het aanplanten de grond vochtig maar zorg ervoor dat het niet té nat is; de wortels van de Taxus kunnen daardoor gaan rotten. Wanneer de kans bestaat dat de aarde waarin de Taxus wordt aangeplant te drassig blijft, kunt u het beste een geultje graven waardoor overtollig hemelwater af kan vloeien. Wilt u in de zomer Taxus aanplanten? Maak dan gebruik van potgekweekte planten. Het kopen van Taxus Baccata doet u bij ons voor een scherpe prijs.

Stappenplan Taxus haag aanplanten

  1. Span vlak langs de plek waar de haag moet komen te staan, een touw. Zo voorkomt u een krom staande Taxushaag en bent u zeker van een rechte haag.
  2. Vervolgens graaft u – bij voorkeur met een steekspade – een geul op de plek waar de haag moet komen te staan. Zorg ervoor dat de geul net iets dieper is dan de kluit van de Taxus plant. Qua breedte houdt u de breedte van de kluit aan. Om te testen of de geul diep- en breed genoeg is, kunt u één plant kort plaatsen om te zien of het goed uit komt.
  3. Om voor een optimale start van de Taxus planten te zorgen, verdeelt u driekwart van een bodemverbeteraar in de geul. Zo bent u er zeker van dat de planten beter en sneller groeien.
  4. Vermeng de grond onderin de geul met de toegevoegde bodemverbeteraar. Dit doet u het beste met een spade, waarmee u zo diep mogelijk in de grond kunt komen en zodoende het goed kunt vermengen met de bodemverbeteraar.
  5. De resterende bodemverbeteraar in de zakken vermengt u goed met de uitgegraven grond naast de geul. Dit is in de beginperiode van de Taxushaag belangrijke grond, omdat hier de nieuwe wortels in komen.
  6. Verdeel langs de geul alle planten, zodat u er zeker van bent dat alles goed uit komt en er een mooie, dichte haag komt. Het net wat om de kluit van de planten heen zit kunt u laten zitten, dit houdt de wortels goed bij elkaar en verteert vanzelf in de grond.
  7. Zet de planten in de grond. Let op dat ze niet te diep staan, om kans op teveel vochtigheid voor de wortels te voorkomen. Het is prima als het netje net wel- / net niet zichtbaar is.
  8. Indien gewenst kunt u de planten alvast wat snoeien. Let op dat u hierbij gebruik maakt van een scherpe snoeischaar.
  9. Geef na het aanplanten van de Taxus Baccata de planten voldoende water, met name wanneer ze in het voorjaar geplant worden. De bodem mag namelijk niet uitdrogen. Bij warm weer is dagelijks water geven raadzaam. Zorg er wel voor dat het water goed de bodem in zakt en er geen plas boven de grond blijft staan.

Tips bij het planten van Taxus

De juiste onderlinge plantafstand is afhankelijk van de hoogte bij aanschaf van de Taxus. Bekijk onze tabel met hoeveelheid Taxus planten per meter. Om een Taxushaag recht aan te planten kunt als hulpmiddel er een lijntje langs spannen. Druk de aarde rondom de kluit voorzichtig aan en zorg dat de Taxus, vooral de eerste periode na het aanplanten, voldoende water krijgt. Om ervoor te zorgen dat de Taxus mooi en vol vertakt, kunnen de zijkanten regelmatig worden bij gesnoeid. Heeft de Taxus de gewenste hoogte bereikt? Snoei dan ook de bovenkant mee.

Wanneer Taxus planten?

Taxus planten in pot kunt u in principe het gehele jaar door aanplanten, behalve bij heel warm weer. Betreft het Taxus met kluit, dan is het advies om deze aan te planten in de periode tussen eind september en begin april. Let echter wel op de weersomstandigheden, want bij vorst tijdens- en na de periode van het planten, kunt u het aanplanten beter opschuiven.

Hoe Taxus haag aanplanten?

Om een rechte Taxus haag te krijgen, is het advies om een touwtje te spannen langs de lijn waar de haag moet komen te staan. Vervolgens graaft u een geul, net iets dieper dan de kluit van de plant. Qua breedte kunt u de breedte van de kluit aanhouden. Voor optimaal resultaat verdelen we een bodemverbeteraar in de geul, mengen we dit daarna met de grond en in de overgebleven grond wordt ook de bodemverbeteraar vermengd. Daarna poot u de Taxus planten. Niet te diep, het netje rondom de kluit mag net wel- / net niet zichtbaar zijn. Vervolgens kunt u de Taxus planten water geven. Echter niet teveel en te vaak, de Taxus kan namelijk niet tegen langdurig natte wortels.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.