Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe en wanneer de Taxus water geven?

Water geven aan Taxus haag

Ondanks het feit dat de Taxus Baccata weinig verzorging nodig heeft en onderhoudsvriendelijk is, is het wel van belang om de Taxus 1 á 2 keer per jaar te snoeien en periodiek voldoende water te geven. Maar hoe en wanneer kunt u de Taxus het beste water geven? 

Wanneer Taxus Baccata water geven?

Wanneer u het beste de Taxus Baccata water kunt geven, hangt van een paar zaken af. Namelijk of de Taxus haag net is aangeplant en of het een droge- of natte periode betreft. 

Taxus net aangeplant

Als de plant recent pas is aangeplant, is het belangrijk om meerdere keren per week een volle emmer water te geven. Dit komt doordat de Taxus op dat moment nog niet veel wortels heeft aangemaakt en de plant op zoek is naar water. Belangrijk is dat de bodem continu wat vochtig is en in ieder geval niet uitdroogt.

Taxus bij een droge- en hele warme periode

Bij hele warme en droge periodes, verdampt het water erg snel. Aangezien de recent aangeplantte Taxus een plant is die graag water tot zijn beschikking heeft, is het geven van water in deze zomerperiode belangrijk. Dit kan dagelijks aan het begin van de ochtend. Zorg er niet voor dat u teveel water geeft en er plasvorming ontstaat, hier kan de Taxus Baccata niet goed tegen. Houd de grond rondom de haagplanten lekker vochtig en zorg ervoor dat het water goed bij de wortels terecht komt. Tip: bij losse grond komt het water gemakkelijker bij de wortels van de Taxus terecht. 

Taxus bij een natte periode

Vanzelfsprekend hoeft u bij een natte periode, de Taxus weinig water te geven. Wanneer de grond rondom de planten vochtig is, is dit een signaal dat u de Taxus geen water hoeft te geven. Vice versa is het bij een droge grond een idee om de planten wel van water te voorzien, al helemaal wanneer ze nog niet zo lang geleden zijn aangeplant. 

Hoe kunt u het beste water geven?

Om ervoor te zorgen dat het water terechtkomt bij de wortels van de Taxus, is het van belang om de grond los te maken. Op die manier kan het water gemakkelijk door de grond heen lopen, naar de wortels toe. Door de planten te voorzien van water bij de kluit, is de kans het grootst dat dit bij de wortels terechtkomt. Daarnaast is het te allen tijde van belang dat er geen plasvorming ontstaat bij de Taxus haagplanten, aangezien er dan kans bestaat op wortelrot. Wilt u zeker weten of u voldoende water geeft? Controleer dan, voordat u weer water geeft, of de grond +/- 20 centimeter onder het oppervlak droog of vochtig is. Indien het droog is, heeft de Taxusplant water nodig. Het water geven kan zowel met een waterslang, gieter, eventueel een sproeier of uiteraard een druppelslang. Wij adviseren de waterslang te gebruiken, zodat u goed tegen de stam aan water kunt geven. Loop een paar keer langs de haag heen en weer, met de waterslang, om de plant optimaal van water te voorzien.

Wanneer Taxus water geven?

Wanneer u de Taxus water dient te geven, is afhankelijk van een paar zaken. Is de Taxus haag net aangeplant en betreft het een droge- of natte periode? Als de planten recent in de grond zijn gezet, is het van belang om in ieder geval tweemaal per week de Taxus haag van water te voorzien. Bij een hele droge periode is ons advies om de planten dagelijks, aan het begin van de ochtend, water te geven. Dit geldt niet alleen voor planten die recent zijn aangeplant.

Hoe Taxus haag water geven?

Zorg er te allen tijde voor dat er geen plasvorming ontstaat rondom de Taxus planten, aangezien dit wortelrot kan opleveren. Wel dienen de planten voldoende water te krijgen, zodat het bij de wortels terechtkomt. Bij losse grond kan het water goed er doorheen lopen, naar de wortels toe. Wilt u zeker weten of u voldoende water geeft? Controleer dan, voordat u weer water geeft, of de grond +/- 20 centimeter onder het oppervlak droog of vochtig is. Indien het droog is, heeft de Taxusplant water nodig.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.