Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe en wanneer de Taxus verplanten?

Taxus haag verplanten en verplaatsen

Het verplanten van de Taxus is een flinke klus. Tevens is het zo dat hoe ouder de Taxus Baccata is, des te moeilijker het wordt om deze te verplaatsen. Dit heeft te maken met dat deze planten zich diep wortelen, waardoor het bijna onmogelijk is om ze zonder beschadiging aan de wortels uit de grond te krijgen. Overweeg van te voren dus goed of het echt nodig is om de Taxus te verplanten. 

Wanneer Taxus verplaatsen?

U kunt uw Taxus het beste verplaatsen in de herfst, vanaf midden oktober. Om de kluit compact te houden bij het verplanten, adviseren wij een jaar voor het verplaatsen de kluit alvast uitsteken.

Hoe de Taxus verplanten?

Belangrijk is dat de wortels zo min mogelijk beschadigd raken, houd de kluit van uw Taxus Baccata haagplanten dus zo groot mogelijk. Er dient een goed evenwicht te zijn tussen de grootte van de kluit en de Taxus plant zelf. Optioneel kunt u de takken wat terugsnoeien, om het geheel in evenwicht te houden. Bereid de nieuwe standplaats van de Taxus voor door de gleuf te graven en daar alvast de grond te mengen met compost en potgrond. Zodra de Taxus is uitgegraven, met een zo groot mogelijk diameter om de wortels niet te beschadigen, kunt u de planten in de nieuwe geul zetten. Vul het gat verder aan met grond en druk dit goed aan. Het is van groot belang om de Taxushaag voldoende water te geven na het verplanten, vooral in het voorjaar en in de zomer. Hiermee voorkomt u dat de Taxus planten uitdrogen na het verplanten. Let echter op dat de haag ook niet tegen teveel water kan, dan kan er wortelrot plaats gaan vinden.

Kun je de Taxus verplanten?

Ja, het is mogelijk om de Taxus succesvol te verplanten echter is het wel een flinke klus. Zorg ervoor dat de wortels zo min mogelijk beschadigen door een flinke kluit uit te graven. Geef de haag na het verplanten voldoende water en voer het verplaatsen bij voorkeur uit in de herfst.

Hoe Taxus verplaatsen?

Belangrijk is dat de wortels zo min mogelijk beschadigd raken, houd de kluit van uw Taxus Baccata haagplanten dus zo groot mogelijk. Er dient een goed evenwicht te zijn tussen de grootte van de kluit en de Taxus plant zelf. Maak de nieuwe standplaats gereed en geef de haag op zijn nieuwe plek voldoende water.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.