Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe en wanneer de Taxus bemesten?

Hoe en wanneer Taxus haag planten aanplanten

Het is niet per se nodig om de Taxus te bemesten. Maar wilt u er toch zeker van zijn dat de haag een goede start maakt of is de grond eventueel niet ideaal voor de Taxus? Dan kan het handig zijn om de haag te bemesten. 

In welke gevallen een Taxushaag bemesten?

De Taxus kan geplant worden op elke grondsoort. Zoals gezegd is het dan ook niet per se nodig om de Taxus te bemesten. Bij het aanplanten kunt u de haagplant ook voorzien van voedingsstoffen door middel van tuinaarde of compost toe te voegen aan de aanplantgrond. Bij een droge grond is het goed om de Taxus te bemesten. Meststoffen zorgen er namelijk voor dat de grond goed vochtig blijft en de wortels van de Taxushaag worden voorzien van voedingsstoffen. Met name jonge planten hebben hier profijt van, vandaar dat er veel wordt gekozen voor het bemesten van de Taxus bij het aanplanten.

Taxus bemesten bij aanplanten

Voor een uitstekende start van de Taxus kunt u deze bemesten. Dit doet u door de grond waarin de Taxushaag komt te staan, van te voren goed te bemesten. Maak de grond goed los en meng vervolgens de mest door de grond heen. Zodra de Taxus planten hierin zijn gezet, is het belangrijk om goed water te geven zodat de mestkorrels op kunnen lossen. Ook kunt u ervoor kiezen om potgrond te gebruiken. Hier zitten verschillende ingrediënten in die goed zijn voor de Taxus. Wilt u uw Taxushaag verplaatsen? Volg dan ook deze zelfde tips, door eerst de grond klaar te maken en daarna de planten erin te zetten. 

Taxus na het snoeien bemesten

Het is een goed moment om direct na het snoeien van de Taxus, de plant ook te bemesten. Hierdoor genezen de snoeiwonden beter en wordt de groei van nieuwe takken gestimuleerd. Zodra de Taxushaag is gesnoeid, strooit u mestkorrels rondom de Taxus planten. Ons advies is om hier organische meststoffen voor te gebruiken, zoals hagenmest of koemestkorrels. U hoeft deze korrels niet te dicht bij de stam te strooien, want daar is het voor wortels lastiger om ze te bereiken. Na het strooien geeft u het geheel ruim water, zoals de korrels snel oplossen in de grond.

Moet de Taxus bemest worden?

Het is niet per se nodig om de Taxus te bemesten. Maar wilt u er toch zeker van zijn dat de haag een goede start maakt? Dan kan het handig zijn om de haag te bemesten. Dit kunt u dan het beste doen op moment van aanplanten. De mest mixt u met de grond waar de Taxus in komt te staan, waarna ze aangeplant kunnen worden. Dit kan middels potgrond, maar ook met organische meststoffen zoals hagenmeststof of koemestkorrels.

Moet ik de Taxus bemesten na het snoeien?

Ook na het snoeien is het niet per se nodig om de Taxus te bemesten. Maar als u de Taxushaag graag mest wilt geven, is het na de snoeibeurt wel een uitstekend moment! Zo zullen de snoeiwonden sneller genezen daarna en wordt de groei van nieuwe scheuten beter gestimuleerd.

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.