Het is momenteel een uitstekende tijd om een Taxus haag aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Het verschil tussen Taxus en andere coniferen

Taxus Baccata haag

In steeds meer tuinen in Europa zijn taxushagen terug te vinden. Wat niet iedereen weet, is dat de Taxus een coniferensoort is. Wanneer u een compacte haag in uw tuin wilt hebben, die niet veel tijd aan onderhoud vergt, is deze ideaal. Maar daarnaast zijn er dus nog andere coniferen die u kunt toepassen als haag. Om u te helpen bij de keuze van het te kiezen coniferensoort, hebben wij voor u op een rij gezet wat de verschillen zijn tussen de Taxus en andere coniferen, zoals de Leylandii en Thuja. 

Taxus groeit langzamer dan andere coniferen

De meeste coniferen groeien relatief snel, dit in tegenstelling tot de Taxus. Deze groeit maar 15 a 20 centimeter per jaar. Op gebied van populaire haagplanten groeien alleen de buxus en de Green Spire langzamer, terwijl u met sommige coniferen binnen een paar jaar tijd een haag van twee meter hoog kunt creëren. De langzame(re) groeisnelheid van de Taxus hoeft echter geen nadeel te zijn. Zo kunt u deze planten goed in vorm snoeien en behouden ze voor een lange tijd hun gesnoeide vorm. Mede dankzij zijn compacte groeiwijze, kunt u zodoende eenvoudig een strakke, volle Taxus haag creëren. Een ander voordeel is dat u deze haag daardoor ook niet vele keren per jaar hoeft te snoeien, maar een of twee keer per jaar om de strakke en volle vorm te behouden. Naast het kopen van Taxus Baccata, kunt u ook de Taxus Media overwegen. Ook deze hoeft u maar één of tweemaal per jaar een snoeibeurt te geven. Ondanks de langzame groeisnelheid, kan een Taxus alsnog +/- 5 meter hoog worden en 2- a 2,5 meter breed. 

Snoeibeurt overslaan bij de Taxus is geen probleem

Wanneer u meerdere snoeibeurten overslaat bij uw coniferenhaag, verliest deze al gauw zijn vorm dankzij de vlotte groeisnelheid en type groeiwijze. Zodra u de conifeer wilt gaan terugsnoeien tot op het oude hout, leidt dit tot nadelige gevolgen omdat ze daar geen nieuwe scheuten hebben en zodoende van daaruit slecht uitlopen. Hierdoor is uw haag na enkele ‘vergeten’ snoeibeurten onherstelbaar beschadigd. Bij de Taxus werkt dit echter anders. Deze heeft slapende knoppen op het oude hout, wat inhoudt dat u deze gerust tot op het hout terug kunt snoeien. Er zullen nieuwe scheuten ontstaan die gaan zorgen voor een mooie, volle Taxus haag. Hiermee is de Taxus het enige coniferensoort die eenvoudig verjongd kan worden! Desalniettemin zal de Taxus niet zo snel zijn vorm verliezen, vanwege de langzame groeisnelheid. 

Verschillende type vruchten

Aan coniferen kunnen droge vruchten groeien, zoals de welbekende (kleine) dennenappel. Deze vallen echter niet zo op, dit in tegenstelling tot de vruchten van de Taxus. Bij vrouwelijke Taxus planten verschijnen rond september, na de bloei, rode bessen. Deze fleuren uw tuin op en brengen tevens leven in uw tuin, omdat ze populair zijn bij vogels. 

Taxus Baccata haag kopen

Overweegt u om een Taxus Baccata haag aan te planten? Wij leveren topkwaliteit planten, direct geleverd vanuit de eigen Taxus kwekerij. Hiermee heeft u gegarandeerd verse haagplanten die uw tuin kunnen gaan voorzien van een schitterende, groenblijvende haag!

Facebook
Twitter
Pinterest

Taxus kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Taxus planten. Direct uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle Taxushaag.